Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

5 populära startups från ColombiaBesök Colombias profil

Colombia har blivit ett populärt centrum för nystartade företag. Med ett stort antal möjligheter i landet där det finns tillgång till investerare börjar fler och fler colombianer revolutionera världens blomstrande startup-kultur. Kolla in denna topp 5-lista med de populäraste nya företagen.

1. Rappi

Rappi är appen som för närvarande tar Latinamerika med storm. Appen lanserades först som en matleverans-app och lovade att leverera ”allt du behöver på några minuter, dygnet runt”. Rappi har snabbt vuxit till att bli en av de mest populära apparna i Colombia. Via appen kan du beställa nästan vad som helst som sedan levereras till din dörr. Rappi erbjuder idag massor av variation, från matvaror, restaurangmat, kläder, alkohol, toalettartiklar, och allt däremellan, till och med kontanter som tas ut från en bankomat.

Rappi har även lanserat en ny tjänst ”Rappi Favours” som tillåter folk att be om en tjänst, exempelvis med läxor. Andra tjänster kan exempelvis vara att man vill att någon rastar sin hund eller hämtar tvätten. Det har förekommit annorlunda förfrågningar som när en person ville att en Rappi-anställd skulle komma hem till sig och bli den fjärde spelaren i Fifa.

2.SiembraViva

I ett bergigt land som Colombia kan det vara svårt att få färska produkter som levereras från gård till bord. SiembraViva kämpar mot den här urbana skillnaden mellan landsbygden genom att direkt förbinda bönderna på landsbygden till urbana konsumenter.

Företaget har åtagit sig uppgiften att hjälpa jordbrukarna med att hålla en större marginal av sina vinster genom att erbjuda dem en övergång från lågvärdiga kontantgrödor till ekologiskt producerat jordbruk, som SiembraViva sedan säljer via en online-marknadsplats till stadskonsumenter.

SiembraViva strävar efter att integrera 370 familjer i sitt nätverk och betoning sätts på ekologiska produkter så att skadliga kemikalier inte längre släpps ut i jorden. Företaget är redan på god väg att uppnå det målet.

3.Fitpal

Fitpal är en prenumerationsservice för medlemmar som gör det möjligt att träna på över 100 gym i hela Bogotá och Medellín. Man har samlat många gym i ett medlemskap. Fitpal erbjuder två flexibla medlemskap för att passa användarens behov.

”Förmånsplanen” ger användaren tillgång till obegränsade klasser för 50 USD per månad – då får tillgång till en stad och du kan bara gå till varje gym upp till fyra gånger.

”Premiumplanen” ger användaren obegränsad tillgång till samtliga anslutna gym som finns i Medellín och Bogotá, där personlig träning delvis finns att beställa i hemmet. Premiuplanen har en kostnad på 80 USD per månad.

4.Kiwi Campus

Har du någon gång pluggat sent in på kvällarna vid ett universitetsbibliotek och önskat att du hade haft tid till mer än bara snabbmat? Kiwi Campus löser problemet med små robotbilar! Tre colombianska studenter beslutade att ändra på hur studenter får tillgång till hälsosam mat på en budget. Kiwi Campus levererar idag till sex universitetscampus i tre länder. Målet för företaget är att expandera till 50 campus. Stora drömmar kan man säga. Kiwi Campus har redan tagit campusleveransindustrin med storm och klättrar upp mot enorma konkurrenter som UberEats. Deras innovativa robotleveranssystem sänker leveranskostnaderna med upp till 80%.

5.Bunny Inc.

Bunny Inc. lovar ”kreativitet på begäran” och har redan en imponerande grupp kunder inklusive Disney, Amazon och Airbnb. Så vad gör de? Bunny Inc. tillhandahåller tre primära tjänster: VoiceBunny, WritingBunny och TranslationBunny, även om de två senare fortfarande är i betatest. Deras huvudservice, VoiceBunny, använder komplexa algoritmer för att matcha blivande och etablerade röster som kan användas till kreativa projekt. Med en databas med över 135 000 röster att välja mellan, tillhandahåller Bunny Inc. högkvalitativa voice-over-tjänster på en global skala.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier