5 väldigt exotiska resor som du inte får missa

Vi har listat 5 exotiska resmål som du verkligen borde upptäcka. Upplev historia, ny kultur eller kilometerlånga vita stränder. Du är ett flyg ifrån att uppleva livets goda dagar. Glöm inte att Utrikesgruppen skräddarsyr din resa efter dina egna önskemål, oavsett var i världen du vill åka. Med Utrikesgruppen kan du ta dig till exotiska platser utöver det vanliga.

Oavsett om du är lite mer äventyrlig av dig, vilket en del av resmålen kommer att kräva att du är eller om du önskar en mer avslappnad resa så är nedan listade resor riktigt heta destinationer som du borde ha på din ”bucket-list”.

1. Kappadokien, Turkiet

Kappadokien är en vacker region som ligger i centrala Turkiet och som är känt för sitt sagolika landskap, grottbostäder och anmärkningsvärda bergsformationer där bergen är fulla av grottor, samt så klart alla luftballonger som vilar över himlen vid varje soluppgång. Kappadokien är en historia som sträcker sig tusentals år bakåt i tiden.

Det finns fantastiska vandringar i Kappadokien och har du bestämt dig för att stanna lite längre i området så är det en riktigt grym idé att utforska alla de olika vandringslederna i regionen. Utforska de gamla dalarna och besök alla historiska små ortodoxa grottkyrkor som uppfördes av det antika grekiska folket.

Kappadokien är spännande och så fort du har landat i området så känns regionen väldigt bakåt i historian. Det går att känna att platsen är historiskt. Det finns över 100 underjordiska städer, en del uppförda som labyrinter och som mystiskt har grävts i bergen. Dessa underjordiska städer är utan tvekan en av Kappadokiens mest underbara platser att upptäcka.

2. Azorerna, Portugal

Ytterligare en sagolik plats på jorden som är Portugals bäst bevarade hemlighet. Azorerna är en ögrupp som ligger cirka 130 mil ut i Atlanten och i samma breddgrad som Lissabon. Azorerna består av nio vulkanöar och alla har sin unika miljö där man lever i balans med naturen.

São Miguel är den största ön och huvudstaden är Ponta Delgada som ligger i ett vackert läge intill öns största hamn. I huvudstaden kan du vandra omkring i det sagolika och i det gröna landskapet som ger en touch av tropisk regnskog. Upp över bergen och vulkanerna kan du se ut över ett dramatiskt hav.

Du kommer inte ångra ett besök till Azorerna. Platsen erbjuder något som få platser i världen har. För vad sägs om vulkaniska bergstoppar, forntida fiskebyar, bubblande varma källor samt helt otroliga och orörda landskap.

Utöver landskapet så är det inte förvånande att Azorerna erbjuder otroliga matupplevelser särskilt när det gäller fisk- och skaldjur då ögruppen är omgivet av så mycket öppet hav.

Offshore-attraktionerna är ”en annan nivå” på Azorerna. Många olika valar finns runt ögruppen och valarna går att upptäcka hela året men ses bäst under våren mellan april och maj.

3. Los Roques, Venezuela

Paradiset i Karibien som ligger strax utanför Venezuelas kust. En flygtid på 35 minuter från huvudstadens flygplats tar dig till Arkipelagen Los Roques och en plats som är på en helt annan nivå.

Ankomsten från luften till Los Roques är spektakulär, tack vare mångfalden av platsens skönhet och alla nyanser av det blåa som omringar hela Los Roques. Det som gör Los Roques till en underbar plats är det enorma och fridfulla vattnet, alla fina laguner och alla små öar som täcks av vit sand samt kristallklart vatten med otroliga färger.

Los Roques består av ett 50-tal öar och den enda bebodda ön är Gran Roque. Med en katamaran eller en mindre båt kan du ta dig över till vilken av öarna du själv bestämmer dig för att se. Varje liten ö kommer att ge dig känslan av en sand- och havsvärld.

Los Roques ger ett imponerande genuint intryck och inget är fördärvad då arkipelagen är en väl omhändertagen nationalpark. Allt är i sant och natur, inga vägar existerar.

Resan till Los Roques kan kombineras med en resa till annan intilliggande karibisk ö eller till det intilliggande grannlandet Colombia.

4. Galápagosöarna, Ecuador

Om du älskar djur så är Galápagosöarna ett absolut måste för dig. Ögruppen är en kontinent för sig och har ett unikt djurliv som inte existerar någon annanstans i världen. Zoologerna bara älskar Galápagosöarna.

Öarna är uppkallade efter de stora landssköldpaddorna som finns. Namnet Galápagos är ett gammalt spanskt ord som betyder landssköldpadda. Galápagosöarna tillhör Ecuador men förutom en tvåtimmars flygresa från huvudstaden Quito och att man delar samma landsflagga finns inte så mycket gemensamt med moderlandet.

De allra mest spännande invånarna är inte människor utan alla djur som lever på ön. Exempelvis Galápagossköldpaddan, havsleguanen och den blå-fotade sulan. Djurlivet är väldigt rikt och på de många obebodda öarna har naturen får leva sitt eget liv utan påverkan av människor. Det är där du kan få uppleva ett fantastiskt landskap och en helt ny värld av unika djurarter som inte bryr sig om att människor promenerar omkring.

Du hittar många djurarter på Galápagosöarna som inte finns någon annanstans i världen. Eftersom att Galápagosöarna ligger cirka 1000 km från moderlandet Ecuador finns det många gissningar och teorier om hur djuren som inte kan flyga har lyckats ta sig till öarna. En teori är att djuren har spolats ut till havs från sina sydamerikanska hemländer i översvämningar. Därefter har djuren med lite tur överlevt hela resan fram till öarna från fastländerna. Därför säger zoologerna att djurens utveckling på öarna skiljer sig och är mycket annorlunda än vad djurens förfäders var i ursprungsländerna.

Denna teori kan också förklara varför det finns så många oberörda och orädda djur, så som reptiler på öarna. Dessa djur ska ha det enklare att överleva svåra förhållanden. Orädda djur på öarna ska inte förväxlas med att dessa är aggressiva mot människor. Utan vill du komma djuren väldigt nära så är Galápagosöarna ett perfekt ställe där man snällt med djurens tysta godkännande får ta väldigt närgående bilder. Många av djuren på Galápagosöarna är väldigt nyfikna på människor.

En resa till Galápagosöarna är en resa som kommer att ta dig till en helt annan värld. Låt dig lockas av ögruppens orealistiska djur- och naturliv. Den äventyrliga stämningen liknar inget annat och du kommer inte ha en enda tråkig minut.
Resan till Galapagosöarna kan kombineras med en resa till Ecuadors fastland.

5. Barbados

Barbados är en av alla karibiska länder som kommer att ge dig känslan av att det är här alla paradisdagar under bar himmel går att få. Här kan du koppla av med många lata dagar och känna att saker och ting ändå går rätt fort. Drömmen om paradisön med trevliga nöjesnätter tillsammans med sköna badäventyr ligger på den här sidan av jorden för många ressugna svenskar.

Allt du kan begära för att få en behaglig solsemester, oavsett när på året du reser så innehåller Barbados det. God mat, självklart med influenser av det karibiska, bönor, kött och ris i härliga mixer finns inom promenadavstånd från alla stränder i små kiosker.

När du landar i huvudstaden Bridgetown så kommer du att känna av den välkomnande atmosfären som barbadierna har. De tar enkelt på livet som bara karibier kan göra, vilket gör ö-livet till en upplevelse i sig.

Det är lätt att utforska Barbados. Ön är liten i storlek men har ett rätt stort antal stränder. Cirka 50 st. Det tar cirka 1 h och 20 minuter med bil från södra delen av Barbados till den norra. En rekommendation är att hyra en bil för att se allt en paradisö har att erbjuda.

Barbados har ett bra utbud av boenden. Allt från lyxiga till enkla hotel som ligger nära stranden samt även ett grymt utbud av villor som har alla faciliteter du kan önska dig. Villor kan enkelt hyras via Airbnb.

Goda flygförbindelser mellan Barbados och Sverige finns med ett kort stopp i ett annat europeiskt land.

*Utrikesgruppen är ett svenskt aktiebolag som bland annat erbjuder skräddarsydda resor. Priser varierar och sker med offert. Kontakta Utrikesgruppen i länken med ett önskat resmål samt datum: https://utrikesgruppen.se/kontakta-oss/

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider