8 grymma golfbanor i Marbella

info@utrikesgruppen.se


Södra Spanien har alltid varit en populär golfdestination. Andalusien har över hundra golfbanor och Marbella är en av regionens hotspots. Hit reser många golfare med privatjet. Det är ett perfekt sätt att resa när du ska flyga med golfvännerna och allt bagage. Behöver du boka privatjet kan du göra det hos Utrikesgruppen här.

Här tittar vi närmare på 8 väldigt populära golfklubbar i Marbella.

När är det dags resa till en av de bästa golfdestinationerna i Europa för att spela på några av världens mest berömda banor i Marbella? Här finns rika kulturarv, utsökt mat, siestas och fiestas och så klart flamenco – allt väntar på dig i det underbara landskapet på Costa del Sol. Inbäddat i denna spanska region ligger det lyxiga golfbanor i Marbella.

Golf i Marbella är speciellt! Njut och ta det riktigt lugnt med vita sandstränder, kristallblå vatten i det idylliska medelhavsklimatet.

1. Marbella Club Golf Resort

Fantastiskt i sin enkelhet. Här finns stil. Detta är den vackra 18-håls Marbella Club Golf Resort, designad av Dave Thomas. Denna magnifika golfbana i Marbella ligger mitt i Benahavis kullar i hjärtat av Costa del Sol och har en fantastisk utsikt över Gibraltar, den afrikanska kustlinjen, Medelhavet och de omgivande bergen. Med begränsad spel och tolv minuter mellan starttiderna är inte överfulla rundor ett problem på Marbella Club Golf Course.

Priserna för greenfee börjar på 100 euro.


Besök webbplatsen

2. Villa Padierna Golf Club

Villa Padierna Golf Resort ligger inbäddat i naturliga omgivningar med enastående skönhet bredvid Medelhavet. Det är en fantastisk upplevelse att spela golf här. Den utsökta atmosfären med banbrytande faciliteter och kundanpassad service gör att du bara behöver njuta och uppskatta de små detaljerna. Anläggningen har tre banor: Flamingos Golf, Alferini Golf och Tramores Golf.

Priser på greenfee börjar på 80 euro.


Besök webbplatsen

3. Calanova Golf Club

Calanova Golf Club ligger i Mijas, 10 kilometer från Fuengirola och 15 kilometer från Marbella. Banan är en 18-håls par-72 på 5,866 meter lång och har byggts enligt USGA-regler och förordningar. Spelare från hela världen njuter av denna golfbana, där spelstrategin spelar och en viktig roll.

Golfbanan har bland annat följande funktioner: Extraordinära landskapsutsikter, inklusive Medelhavet och Mijasbergen. Det viktigaste värdet på Calanova är gästfriheten. Alla vet att den viktigaste personen i hela organisationen är golfaren. På Calanova vet de hur de får dig att känna dig som hemma.

Priserna för greenfee börjar på 68 euro och en buggy ingår i priset.


Besök webbplatsen

4. Marbella Golf Country Club

Marbella Golf Country Club är designad av den legendariska Robert Trent Jones Senior, och ligger bara 5 minuters bilresa från Marbella centrum. Det är en av de bästa och mest utmanande golfupplevelserna på Costa Del Sol.

Marbella Golf CC är en svår men trevlig utmaning, mitt i den böljande landsbygden i Andalucía. Här finns det flera sjöar, som förbättrar det natursköna värdet på golfbanan. Varje hål har en unik design och karaktär och har utsikt över Medelhavet.

Greenfees börjar på 47.50 euro och en buggy ingår i priset.


Besök webbplatsen

5. Santa Clara Golf Club Marbella

Golfbanan i Santa Clara är designad av Enrique Canales Busquets och har skapats med respekt för naturen och vegetation, vilket ger en fantastisk mötesplats för golfentusiaster. Längs dess arton hål med en bana på 5 878 meter, kommer du att njuta av en stimulerande och oförglömlig runda som får dig att vilja bo här.

Santa Clara Golf Marbella presenterar en tekniskt utmanande men okomplicerad och trevlig runda.

Greenfees börjar på 66 euro.


Besök webbplatsen

6. Santana Golf and Country Club

Santana Golf Course och Country Club ligger mellan La Cala de Mijas och Fuengirola, med en fantastisk utsikt över Mijas-bergen, nära Medelhavet. Banan är en 18-håls par-72 golfbana på cirka 6207 meter lång, belägen i 138 tunnland pittoresk parklandskap.

Santana Golf är skapad av arkitekten Cabell B. Robinson. Slutresultatet är en magnifik bana med breda och väldefinierade farleder i plan terräng, därmed lätt gångbara, där vattenfunktioner spelar en viktig om än inte alltför stor roll i den övergripande designen.

Priserna för greenfees börjar på 79 euro.


Besök webbplatsen

7. Los Arqueros Golf & Country Club

Los Arqueros golfbana ligger mindre än en timme från de internationella flygplatserna i Malaga och Gibraltar och ligger bara 10 minuter från Marbella. Det var den första golfbanan i Spanien som designades av Severiano Ballesteros. Som designern själv säger är Los Arqueros en bra bana för spelare av alla slag – en rimlig utmaning för den genomsnittliga golfaren och ett riktigt test för proffs. Golfbanan ligger bland bergen i bergskedjan Sierra de Ronda. Dess underbara läge på Costa del Sol gör det till den perfekta platsen för en stressfri golfsemester.

Priserna för greenfees börjar på 59 euro.


Besök webbplatsen

8. Chaparral Golf Club

Chaparral Golf Club är en 18-håls golfbana som ligger i en av de mest privilegierade områdena på Costa del Sol, nära Fuengirola och mindre än en halvtimme från Malaga flygplats och Marbella. Det är den enda banan på Costa del Sol med 6 par 5’s, 6 par 4’s och 6 par 3’s och även om det inte är alltför långt (5 800 meter) hittar du ett stort antal hål som spelare på alla nivåer kan njuta av.

Framgångskonceptet har säkerställts av de exceptionella omgivningarna, faciliteterna och servicekvaliteten. Den magnifika utsikten över havet (bara 700 meter från stranden) tillsammans med den rika vegetationen och den omgivande tallskogen har förvandlat Chaparral till ett natur- och golfparadis med ett unikt landskap.

Greenfees börjar på 55 euro.


Besök webbplatsen

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök