8 riktigt bildsköna basketplaner utomlands

info@utrikesgruppen.se

Plats: Okänd. Foto: Ferdinand Stöhr


Läs fler reseguider

1. Paris, Frankrike

Plats: Rue Duperré Pigalle, Paris. Foto: yellowtrace.com.au

Basketplanen i Pigalle har med sin grafiska prägel lockat till sig många konstnärer som har hoppats på att få vara med i projektet när det är dags att måla om planen. Det här gamla bilder på basketplanen och den 22 januari 2020 fick planen ett nytt ansikte. Med nya grafiska ikoner, pilar, siffror, plustecken och symboler ser basketplanen riktigt häftig ut. Basketplanen är öppen för allmänheten. Klicka på länken för att se de nya bilderna här.

2. San Juan, Puerto Rico

Plats: Gamla Stan, San Juan Antiguo, Puerto Rico. Foto: Zixi Zhou

Karibiens pärla Puerto Rico. Här kan du upplev den gamla koloniala staden San Juan med en långsam promenad eller bara njuta av solen och de karibiska palmerna på vackra Piñones-stranden.

Intresset för basket i Puerto Rico är väldigt stort och med tanke på landets starka band till USA som är en av världens basketgiganter finns det förutsättningar för landet i sporten. Basket kanske inte är den populäraste sporten i Puerto Rico som baseboll, men det växer snabbt i popularitet.

3. Sau Paolo, Brasilien

Plats: Jardim Everest, São Paulo. Foto: Sergio Souza

Brasilien har en stor puls som få länder slår i världen. Här finns allt från höga byggnader till väldigt speciella sportplaner runt om i staden. En riktigt aktiv stad. Här ligger en basketplan inklämd i ett bostadskomplex.

4. Dubrovnik, Kroatien

Plats: Dubrovnik, Kroatien

Många svenskar väljer att semestra i underbara Kroatien. Inte nog med att landet har ett stort utbud av vackra stränder så är landet också baskettokigt. Den här basketplanen i Dubrovnik kvalade in på listan över de bästa designade basketplanerna i världen. Basketplanen är öppen för allmänheten.

5. Moskva, Ryssland

Plats: Moskva, Ryssland. Foto: Artur Lysyuk

Ryssarna och basket betyder nästan alltid succé. På den gamla tiden då Ryssland tillhörde Sovjetunionen var landet dominerade i den europeiska basketen från slutet av 1940-talet till början av 1990-talet.

6. Paros, Grekland

Plats: Paros, Grekland. Foto: Daria Nepriakhina

På Paros finns allt det härliga man vill ha på en semester: fina stränder, underbar historia, skönt nattliv med bra mat och gästvänliga människor.

Grekland har alltid haft en stark basketkultur som många andra länder på Balkan.

7. Choi Hung Estate, Hong Kong

Plats: Choi Hung Estate, Hong Kong. Foto: Dan Gold

Riktigt bildskön basketplan utanför ett bostadskomplex i Hong Kong. Basketplanen är känd för Hongkongborna som kommer hit och tar bilder.

8. Just Do It HQ, Chicago

Plats: 207 S Ashland Ave, Just Do It HQ, Chicago. Foto: Nike

En väldigt speciell basketplan med en unik design. Kolla bara på planen och omklädningsrummet! Nike öppnade denna basketplan och gjorde helt enkelt om en kyrka som har anor från 1885. Kyrkan ”Church of Epiphany” ligger på adressen 207 S Ashland Ave i Chicago. Den är öppen för allmänheten men du måste boka tid. 

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök