Fullmakt fordon utomlands – köra någon annans bil eller annat fordon

Beställ fullmakten i god tid före avresan

Här beställer du en fullmakt när du ska åka utomlands med någon annans (lånad) bil eller annat fordon.  Om du planerar att köra utomlands med ett fordon som inte är ditt kan du ha med dig en fullmakt som bevisar att du har befogenheter att framföra fordonet genom tillåtelse av ägaren.

I många länder kan myndigheter komma att avkräva en fullmakt som styrker att du har rätt att framföra bilen eller fordonet på det sätt som anges. Saknas en fullmakt för ändamålet kan komplikationer uppstå.

Vi framställer en fullmakt som sedan behöver undertecknas av ägaren (fullmaktsgivaren) till fordonet, (exempelvis bil, motorcykel, husvagn, husbil, trailer eller lastbil.)

Köra bil utomlands eller annat fordon fullmakt

Här kan du beställa en fullmakt när du ska köra bil eller annat fordon utomlands som inte är ditt eget. Leverans av fullmakt sker inom 3-5 dagar från att vi har mottagit din betalning. Leverans sker till den e-postadress du uppger i din beställning.

Innehållet i fullmakten visar att du har fått tillåtelse att köra någon annans fordon i ett annat land.

Fullmaktens innehåll

Fullmakten innehåller information om fordonet, märke och registreringsnummer samt information om vem som ska framföra fordonet och vem som är den riktiga ägaren av fordonet.

Fullmakten ges ut i engelska för att den ska vara läsbar i hela världen samt i det svenska, i ett och samma dokument.

Leveranstid 3-5 dagar eller (express inom 24h)

Fullmakten utfärdas efter att vi har mottagit din betalning och tar 3-5 arbetsdagar att expediera. Fullmakten skickas till din e-postadress i en PDF som sedan ska skrivas ut och tas med under resan.

Behöver du fullmakten akut?

Vanlig beställning av fullmakt – utlandskörning tar 3-5 dagar att expediera. Har du bråttom får du mot expressavgift fullmakten utfärdad inom 24h. I beställningen kan du lägga till expresshanteringen.

Så beställer du en fullmakt för utlandskörning av fordon

Du måste fylla i uppgifterna i beställningsformuläret. Efter beställningen kommer du att få en bekräftelse på att din beställning är mottagen. I bekräftelsen syns betalningsinformationen. Du måste betala innan vi framställer fullmakten.

När du har betalat tar det två dagar för oss att framställa fullmakten och den kommer att skickas till den e-postadress du anger i beställningsformuläret. 

När du har fått fullmakten ska du sedan skriva ut den och ha med den under hela resan.

Fullmakten gäller för dig som ska åka utomlands med någon annans bil, mc eller annat fordon.

Information

En fullmakt för utlandskörning av någon annans fordon än ditt eget är en fullmakt som visar att du som lånar bilen, mc:n eller annat fordon har rätt att framföra fordonet utomlands d.v.s att du får köra en bil (fordon) utomlands som inte är ditt eget fordon.

I fullmakten sammanställer vi de uppgifter du lämnar i beställningsformuläret och skickas sedan dessa uppgifter till dig i en PDF-fil som du tillsammans med ägaren behöver underteckna. Du skriver sedan ut fullmakten och tar den med dig utomlands.

Vanliga destinationer med fordon utomlands

Spanien

Norge

Finland

Grekland

Balkan

Danmark

Albanien

Holland

Turkiet

Polen

Frankrike

Italien

Tyskland

Belgien

Holland

Serbien

För att vi ska kunna framställa en fullmakt så är avgiften för närvarande 450 SEK och avgiften behöver betalas innan vi framställer fullmakten till dig som ska åka utomlands med någon annans bil, mc eller annat fordon.

Handlingen, d.v.s fullmakten till dig som ska åka utomlands med lånad, eller någon annans bil ges ut på engelska och svenska för att informationen ska vara läsbar i hela världen.

Beställning är ej bindande och genomförs inte betalningen kommer vi inte att skicka ut några påminnelser eller inkassokrav.

Leverans av betalningsunderlag sker till beställarens e-postadress samt framkommer betalningsunderlag i formuläret när beställningen har skickats in till oss.

Fullmakt för att åka utomlands med någon annans bil, mc eller annat fordon levereras till den e-postadress du anger i din beställning.

Fullmakt för utlandskörning av annans fordon (bil, mc eller annat fordon) är en fullmakt för personer som ska åka utomlands med någon annans fordon. Fullmaktens innehåll visar att den riktiga ägaren till ett fordon skriftligen ger sitt tillstånd till en person som ska framföra fordonet i ett annat land.

Detta är något vi dessvärre inte kan ge ett generellt svar på då alla länder i världen har olika regler. Bäst är att höra direkt med landets ambassad som ni ska besöka.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten mejla oss på info@utrikesgruppen.se

Samtliga tjänster som tillhandahålls av Utrikesgruppen och via webbplatsen representeras helt i privat regi. Utrikesgruppen är ingen ambassad eller något konsulat och har heller inte blivit tilldelad tjänsterna som återfinns på webbplatsen utan bolaget agerar istället på privat basis med egna privata medel och särskilda ekonomiska och politiska intressen.

Välkommen till Svenska Utrikesgruppen AB, Org.nr 559210-2445, ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm.

Beställ en fullmakt för utlandskörning av fordon

Du fyller i uppgifterna i formuläret och sedan framstället vi en fullmakt till dig som sedan mejlas till den e-postadress du uppger i formuläret. 

Efter att vi har mottagit betalning från dig så framställer vi fullmakten för dig som ska åka utomlands med någon annans bil, mc eller annat fordon.

Köra utomlands med någon annans bil

Beställ vår fullmakt som vi tagit fram just för det ändamålet: Köra utomlands med någon annans bil.

Eller sök i specifika huvudkategorier