Aktiv semester med barn – inkludera fysiska aktiviteter

Skapa föräldramedgivande som gäller för barn som reser med en av vårdnadshavarna, annan person eller ensam.

info@utrikesgruppen.se

Resa ensam med barn intyg
Resa ensam med barn intyg.
Semester är inte bara en avstickare från vardagen som ska innehålla avkoppling coh bortkoppling. Allt fler familjer söker istället en aktiv semester med sina barn. De familjer som vill ha aktiva semestrar får flera fördelar ute i världen, vilket ger en hälsosam livsstil för barnen som blir oförglömligt.

Här kan du ta del av vad som gör en aktiv semester med barn så bra. Givetvis kan avkopplande resor också vara bra men om man vill få ut mycket av sina barn är en aktiv semester mycket mer givande.

  1. Planera aktiviteter i förväg: Innan du reser är det bra om du kontrollerar vilka aktiviteter som det går att göra på destinationen. Det kan vara allt från sportaktiviteter, vandring, cykelturer eller annat som gör att man måste fysisk aktiv.
  2. Var flexibel: Även om planering är viktigt är det också bra att vara flexibel. Barn kan vara oförutsägbara, vilket gör att det är viktigt att anpassa sig till deras behov under hela semestern.
  3. Inkludera lek och spel: Se till att inkludera tid för lek och spel anpassat för barnets ålder. Oavsett om det är strandspel, picknick eller enkla lekar, ger dessa stunder en chans för barnen att bara ha roligt.
  4. Lära sig lokala traditioner: Semester är ett riktigt bra tillfälla att lära känna de lokala traditionerna och intergrera med lokalbefolkningen. Se till att ditt barn får upp ögonen för det som är annorlunda på destinationen.

Information om aktiv semester

En aktiv semester som innehåller fysisk ansträngning med barn är en investering i barnens hälsa och välbefinnande. Genom att inkludera äventyr, lärande samt även en del avkoppling kan en aktiv semester ge många lärdomar som kan ge flera fördelar i barnets liv.

Nästa gång du planerar en semester, överväg att göra den mer aktiv och njut av alla fördelar som kommer med en sådan resa.

Minderårigas resor utomlands

Tänk på att barn som reser ensamma, med en av vårdnadshavarna eller annan person ska ha med sig ett föräldramedgivande. Du skaffar föräldramedgivandet online hos officiella Utrikesgruppen.

Länk till föräldramedgivandet finns här.

info@utrikesgruppen.se

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök