Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Allhelgonadagen 2021 – Alla helgons dag 2021

Alla helgons dag är en dag då man hedrar då som har gått bort.

Information om Alla helgons dag som infaller mellan den 31 oktober och den 6 november. I Sverige firar vi denna högtid genom att tända ljus på gravarna. Det är en tradition som har funnits sedan efter andra världskriget. Den är en speciell högtid för att minnas de döda och bevara minnet.

För år 2021 infaller Alla helgons dag den 6 november. När du besöker kyrkogården är det en fin minnesdag till alla som har gått bort. Tillsammans med alla ljus och lyktor som tänds lyser de upp novembermörkret. Många församlingar erbjuder gudstjänst under denna högtid.

Visste du att år 1952 fattades riksdagen beslut om att flytta på Alla helgons dag från en söndag till att alltid infalla på en lördag mellan 31 oktober och 6 november. Samtidigt blev det en allmän helg.

Många vill hålla graven extra fin på Allahelgonahelgen

När anhöriga kommer till en gravplats vid Alla helgons helg vill man att gravstenen och platsen ska vara extra fin. Allhelgonahelgen är ett tillfälle då väldigt många planerar och beställer begravningstjänster så att gravplatsen fortfarande ska hållas i ett vårdat skick.

Jättemånga planerar inför denna helg så att gravplatsen ska vara extra fin. Exempelvis beställer vissa människor ommålning av text på gravstenen som har slitits. Då får texten på gravstenen en extra fin färg igen. Vill du att texten som har slitits ska få nytt liv igen. Då beställer du en ommålning här.

Om gravstenen är sne eller lutar är det viktigt att den står stabilt och rakt igen. Detta så att den inte utgör någon risk men också för utseendet skull. Det är inte så fint när en gravsten lutar – den ser ovårdad ut. Behöver du en gravstenssäkring kan du beställa det här.

Beställ begravningstjänster inför högtiden

En av Sveriges duktigaste begravningsföretag är Gravskötsel & omvårdnad som sköter om gravplatser. Du beställer ommålning och gravstenssäkring via dem.

Många svenskar utomlands använder Gravskötsel & omvårdnad för att beställa begravningstjänster inom Sverige. Det är tryggt val för utlandssvenskar.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider