Allt du behöver veta om brukarkort för fordon

info@utrikesgruppen.se

Här kan du ta del av viktig information om brukarkort för fordon. Ett brukarkort används för alla typer av registrerade fordon. Brukarkortet används oftast till bil för att kunna styrka att den person som använder bilen har fått tillåtelse att göra så av den registrerade ägaren. Många som kör med ett brukarkort har en tjänstebil eller förmånsbil.

Du som ska styrka att du har fått tillåtelse att nyttja en bil du kör men som är registrerad på annan person eller ett företag kan skaffa ett brukarkort för fordon. När du visar upp ett brukarkort är det ett bevis på att du har rätt att köra den lånade bilen.

En lånad bil kan vara en bil som du får köra men som ägs av ett företag, kommun, organisation eller stat och som du använder inom Sverige eller utomlands. Brukarkortet gäller för nyttjande av bil som du lånar under begränsad tid eller tillsvidare, vilket du kommer överens om med den registrerade ägaren eller så ska du använda andra villkor som kan gälla.

När du kör tjänstebil

När du ska köra en företagsbil, exempelvis en tjänstebil eller förmånsbil kan du komma att krävas på dokument som styrker att du har rätt att köra bilen. Sådana krav gäller både i Sverige hos olika aktörer och i andra länder. När du krävs på intyg som styrker att du får köra bilen kan du uppvisa ett brukarkort för fordon. Du skaffar brukarkortet online hos brukarkort.se.

Så skaffar du brukarkort

Du kan skaffa ett brukarkort för lånade fordon enligt nedan lista av fordon. Du skaffar brukarkortet online och fyller i uppgifter om fordonet, ägaren, den som ska nyttja fordonet samt uppgifter om tid för utlåning.

Skaffa brukarkort för fordon här.

  • Personbil
  • Motorcykel
  • Moped
  • Buss
  • Lastbil
  • Traktor
  • Terrängmotorfordon

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök