Allt om gåvobrev – så köper du ett korrekt gåvobrev

Skaffa ett gåvobrev när du ska bevisa att du fått något i gåva.
Familj och vänner skänker bort saker och många gånger behövs det ett dokument som styrker gåvan. Ibland ställer banker, domstolar och institutioner eller företag frågor om hur du fått det du äger. Det kan handla om bil, pengar, bostäder eller andra föremål. För att kunna bevisa att du har fått något i gåva ska du beställa ett gåvobrev.

För att ett gåvobrev ska vara giltigt ställs vissa krav på dokumentet. Det är därför alltid viktigt att rätt uppgifter står med. Det krävs bland annat en beskrivning på vilken gåvan är. Vem som är gåvogivare och mottagare. Ska du dessutom bevisa gåvan i ett annat land kan du beställa gåvobrev på engelska.

När du ger bort en egendom och mottagaren vill bevisa äganderätten används ett gåvobrev. För att gåvan ska bli mottagarens egendom krävs ett gåvobrev. Det innebär att mottagaren får behålla gåvan för sig själv och inte behöver dela med sig av värdet på gåvan vid en eventuell försäljning i framtiden.

Vad är ett gåvobrev?

Ett gåvobrev är en skriftlig handling som visar äganderätten till en egendom. Handlingen visar också vem som fått egendom och av vem.

Gåvobrev – krav från utländska banker

Många utländska banker ställer ofta frågor om pengar som finns på kontot och var de kommer ifrån. Har du fått pengar i gåva kan du enkelt visa upp ett gåvobrev till banken. Gåvobrevet gäller för de banker som efterfrågar dokumentet.

Så beställer du gåvobrev

För att kunna beställa ett gåvobrev i det engelska språket behöver du ange uppgifter här. Fyll i samtliga uppgifter i beställningen. Betala sedan in beloppet. Efter att du har betalat skickas gåvobrevet till din e-postadress.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider