Amerikanska pannkakor som på hotell

Foto: Andrijana Bozic

Om du någon gång har besökt USA och varit på ett hotell och sett frukostutbudet så vet du att de amerikanska pannkakorna sticker ut. De är större, tjockare och innehåller en fylligare deg än den vi är van vid i Sverige.

Har man en gång smakat amerikanska pannkakor i USA vill man förstås pröva att äta de hemma i Sverige också. Fantastiskt goda, gärna med olika tillbehör som sirap, jordgubbar eller andra såser. Du väljer och det kommer att bli gott. 

Pudra gärna pannkakorna med lite florsocker och toppa med kola- eller chokladkräm eller något annat smarrigt som får pannkakorna att smaka riktigt grymt.

Här kommer ett recept som ger cirka 20-25 mindre men fluffiga pannkakor eller cirka 6-8 större med lika fluffiga pannkakor.

Recept

Ingredienser:

1,25 l vetemjöl
8 tsk bakpulver
3 krm salt
12 msk socker
5 st ägg
1,25 l mjölk
10 msk smör, smält den

Så tillagar du amerikanska pannkakor:

1. Smält smöret och låt det svalna lite.
2. Blanda först alla torra ingredienser.
3. Vispa ner mjölken, smöret och till sist ägget. Blanda inte för hårt eller för mycket. Låt det bara smälta ihop fint.
4. Stek cirka 10 cm stora pannkakor i en stekpanna eller om du vill ha mindre pannkakor, välj en plättlagg, stek gärna pannkakorna med smör.
5. Servera pannkakor med valfria tillbehör. Välj färsk frukt, sirap, grädde hallon eller precis som du själv önskar.

2020-09-22