Ansöka om arbetstillstånd efter avslag

Om Migrationsverket avslår din ansökan om arbetstillstånd betyder det att du antingen kan nöjdförklara dig eller överklaga. För att kunna överklaga ska du skicka in handlingarna och argument som styrker överklagandet. Använd alltid ett ombud som hjälper dig att överklaga på rätt sätt.

Här ansöker du om arbetstillstånd eller överklagan.

För att kunna överklaga ska överklagan ha inkommit till Migrationsverket senast fjorton dagar från att beslutet meddelades. Migrationsverket kan avslå en ansökan om förutsättningarna för ett arbetstillstånd inte har varit uppfyllda. Om det sker är det på ditt ansvar att se till så att överklagan kommer in i rätt tid.

Chanserna till att överklagan ska gå igenom är mycket större om ett certifierat ombud tar han om hela processen. Då minskar riskerna att något blir fel. Oavsett skälen till att Migrationsverket har avslagit ansökan om arbetstillstånd kan ett ombud titta närmare på ärendet och hjälpa dig.

Kan du överklaga?

Ja, ett beslut är alltid överklagningsbart. Detta avser ett nytt tillstånd eller om du har fått avslag på ansökan om ett förlängt arbetstillstånd. Reglerna kan ibland vara överväldigande att ha koll på och oftast är det kompletteringar som behöver skickas in innan godkännandet kan ges. Det är viktigt att du ber om hjälp i rätt tid. Så fort du har fått avslag ta hjälp av ett ombud direkt. Har du redan haft ett annan ombud kan du fundera över om du ska byta.

Snabbare handlingsprocesser

För att du inte ska fastna i långa väntetider på ett arbetstillstånd ska du använda dig av ett certifierad ombud som har tillgång till snabbspåret. Det kan du göra även om du ska ansöka om arbetstillstånd efter avslag.

Avslag Migrationsverket

Även om du har fått ett avslag finns det andra chanser att få ett arbetstillstånd. Migrationsverket är inte omöjliga och har du rätt handlingar från början ökar dina chanser till att få ett arbetstillstånd.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier