Ansöka om visum till Sverige online

info@utrikesgruppen.se

Ansöka om visum till Sverige online. Medborgare som kommer från ett land utanför EU behöver oftast visum för inresa till Sverige. Visumet ger personen tillåtelse att resa in till Sverige och stanna i landet under en specificerad period. Innan personen ansöker om visumet måste den som bor i Sverige bjuda in besökaren. Det går alltså inte att ansöka om visumet online.

Om du ska ansöka om visum till Sverige kan du online först fylla i inbjudan. Det gör du här. När du har fyllt i ansökan ska du skicka inbjudningsblanketten till den person som ska besöka dig i Sverige. Han eller hon ska sedan ansöka om visum till Sverige vid den närmsta ambassad.

Inbjudan från dig är ett krav annars kan inte visumprocessen påbörjas. Inför visumansökan finns det också regler och krav på försäkring som besökaren måste ha innan resan till Sverige påbörjas.

Kom ihåg att det inte går att ansöka om visum till Sverige online. Samtliga handlingar och dokumentation handläggs av svenska ambassaden i det landet besökaren finns i. Ibland har inte Sverige en representant i landet – då ska besökaren ta sig till närmaste svenska ambassad eller konsulat.

Besöksförsäkring inför ansökan om visum till Sverige
Utrikesgruppen listar samtliga krav på besöksförsäkring per land – klicka dig vidare till försäkringen ovan.

När en person ansöker om visum och ska besöka Sverige måste personen ha en sjukförsäkring som ska täcka kostnader som uppkommer om personen blir sjuk i Sverige. Försäkringen tecknas smidigt online.

Andra viktiga åtgärder inför besöket

Du kan även ta del av information från Migrationsverket om vad som gäller inför resan till Sverige. Vill du veta mer om hur man ansöker om visum till Sverige ska du kontakta närmaste svenska ambassad där din besökare bor.

>Länk till Migrationsverket om krav på försäkring för utländska medborgare.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök