Ansöka om visum till Sverige online

Ansöka om visum till Sverige online. Medborgare som kommer från ett land utanför EU behöver oftast visum för inresa till Sverige. Visumet ger personen tillåtelse att resa in till Sverige och stanna i landet under en specificerad period. Innan personen ansöker om visumet måste den som bor i Sverige bjuda in besökaren. Det går alltså inte att ansöka om visumet online.

Om du ska ansöka om visum till Sverige kan du online först fylla i inbjudan. Det gör du här. När du har fyllt i ansökan ska du skicka inbjudningsblanketten till den person som ska besöka dig i Sverige. Han eller hon ska sedan ansöka om visum till Sverige vid den närmsta ambassad.

Inbjudan från dig är ett krav annars kan inte visumprocessen påbörjas. Inför visumansökan finns det också regler och krav på försäkring som besökaren måste ha innan resan till Sverige påbörjas.

Kom ihåg att det inte går att ansöka om visum till Sverige online. Samtliga handlingar och dokumentation handläggs av svenska ambassaden i det landet besökaren finns i. Ibland har inte Sverige en representant i landet – då ska besökaren ta sig till närmaste svenska ambassad eller konsulat.

Besöksförsäkring inför ansökan om visum till Sverige
Utrikesgruppen listar samtliga krav på besöksförsäkring per land – klicka dig vidare till försäkringen ovan.

När en person ansöker om visum och ska besöka Sverige måste personen ha en sjukförsäkring som ska täcka kostnader som uppkommer om personen blir sjuk i Sverige. Försäkringen tecknas smidigt online.

Andra viktiga åtgärder inför besöket

Du kan även ta del av information från Migrationsverket om vad som gäller inför resan till Sverige. Vill du veta mer om hur man ansöker om visum till Sverige ska du kontakta närmaste svenska ambassad där din besökare bor.

>Länk till Migrationsverket om krav på försäkring för utländska medborgare.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier