Apostille stämpel på utdrag ur belastningsregistret

Beställa apostille stämpel på ditt belastningsregister

Information om apostille stämpel på ett utdrag ur belastningsregistret. Polismyndigheten utfärdar ett belastningsregister som innehåller uppgifter om dig och om du har varit skäligen misstänkt eller fått påföljder för ett brott – alltså om du varit dömd.

När du ska ansöka om ett arbete utomlands och även i Sverige är det oftast krav på att du begär ut ditt belastningsregister som du sen ska visa upp till din nya arbetsgivare. Vid dessa tillfällen ska du ofta ha en apostille stämpel på belastningsregistret för att visa giltigheten i dokumentet, när det är en arbetsgivare utomlands. Exempelvis utländska myndigheter, organisationer, högskolor, banker m.m.

Polisen utfärdar inte en apostille stämpel utan det måste du köpa separat här.

När utdrag ur belastningsregistret försetts med en Apostille-stämpel är den undantagen från varje form av ytterligare bestyrkande, det innebär att inte fler godkännande eller legaliseringar krävs. Auktoriseringen är giltig enligt den internationella överenskommelsen om handlingar som visas upp i ett annat konventionsland.

Så går det till
  1. Beställ ett utdrag ur belastningsregistret här
  2. Invänta handlingarna per post
  3. Beställ apostille stämpel online här

Du behöver inte besöka ett kontor för att få apostille på belastningsregistret. Allt sker online och du behöver endast posta dina handlingar. När du har beställt apostille från Utrikesgruppen får du enkla instruktioner om att du ska posta ditt belastningsregister och tillbaka får du dina handlingar stämplade och klara. En Apostille är en stämpel som visar att dina officiella dokument är äkta. En apostille utfärdas av Notarius Publicus.

Du återfår ditt belastningsregister stämplade och klara inom 2-4 dagar. Använd alltid beställningsformuläret när du ska köpa Apostille-stämpel. Du köper alltid Apostille online via Utrikesgruppens tjänst. Klicka på knappen köp för vidare instruktioner om hur du köper apostille stämplar.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier