Arbetstillstånd väntetid

Information om väntetid för att få arbetstillstånd i Sverige
När du ansöker om arbetstillstånd är det en process som tar tid. Beroende på hur du ansöker om arbetstillståndet och vilket ombud du använder dig av – så tar det olika lång tid innan du kan få ett arbetstillstånd. Ansöker du på rätt sätt från början ökar dina chanser till ett snabbt beslut.

Sök arbetstillstånd genom att klicka här.

När du ska ansöka om arbetstillstånd för dig själv, en vän eller en medarbetare ska du använda dig av ett certifierat ombud om du vill att processen ska gå snabbare. Med ett certifierat ombud som har tillgång till snabbspåret hos Migrationsverket är väntetid för arbetstillstånd endast 10 dagar.

Använd ett certifierat ombud som hjälper dig att få arbetstillstånd på 10 dagar. Genom noggrann förberedelse ser ombudet till att inget saknas i ansökan. Om du ansöker själv och det fattas något kommer processen att förlängas och du kan få vänta i flera månader – i värsta fall 1-2 år.

Smidigt arbetstillstånd – väntetid

Genom ett ombud som sköter all kontakt med myndigheter och andra parter ser du till att ansökan om arbetstillstånd aldrig blir fel. Ombud sköter allt enligt reglerna och är certifierade av Migrationsverket. Tänk även på att använda rätt ombud som förstår dig och din bransch. Om du använder ett ombud som tidigare inte förstår din bransch kan det komplicera ytterligare.

Experter inom arbetstillstånd

Det finns många regler och lagar som man måste förhålla sig till när ansökan om arbetstillstånd ska skickas in och senare godkännas. Se därför till att du har tillgång till kompetenta aktörer som garanterar resultat. Ett fint resultat innebär att arbetstagaren utan tvivel ska få ett arbetstillstånd så att du och ditt företag kan arbeta vidare.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier