Återförslutningsbar påse 1 liter flyg

Du som ska flyga måste förhålla dig till vissa regler när du packar produkter i flytande form i ditt handbagage. Reglerna gäller för samtliga flygresor inom och utanför EU därtill Schweiz, Island och Norge. Du får packa max 1 liter produkter i flytande form i en återförslutningsbar påse.

En återförslutningsbar påse på en liter är framtagen för flygresor och klarar kraven på flygplatserna. Du kan packa olika produkter i flytande form. Bland annat tandkräm, balsam, schampo, olika dryck, ansiktskräm, parfym, m.m. Varje flaska eller produkt du packar i den återförslutningsbara påsen får max vara 100 ml (1 dl). Hela påsen för dock innehålla produkter som rymmer 1 liter.

Regler om vätskor i handbagaget och dess begränsningar infördes 2006 i samband med riskerna för flytande sprängämnen. För att minimera riskerna med att olagliga ämnen förs ombord på flygplan finns dess regler. Reglerna återfinns sedan den 1 februari 2016 i förordning (EU) 2015/1998.

Produkterna ska förslutas helt med återförslutningsbar påse 1 liter för flyg

När du går igenom säkerhetskontrollen blir dina väskor och du kontrollerad. Om du inte har förslutit dina produkter kan du bli ombedd att göra det eller kasta produkterna. Påsen med dina produkter i flytande form ska förslutas helt och vara genomskinlig.

Vätskorna kommer att säkerhetskontrolleras – förberedd dig inför resan

För att du inte ska fastna i säkerhetskontrollen med produkter i flytande form är det viktigt att du förbereder dig. Packa dina produkter enligt kraven på begränsningarna av vätskor.

När du går igenom säkerhetskontrollen kommer vätskorna att säkerhetskontrolleras tillsammans med ditt hand handbagage. Flygplatser använder teknisk utrustning som säkerhetskontrollerar passagerarnas vätskor innan man får gå in i gaten.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier