Australiska brandmän hjälpte till – nu hjälper amerikanerna tillbaka

Foto: Matt Chesin


Besök USA:s profil

När dödliga skogsbränder svepte över Kalifornien 2018, sände Nya Zeeland och Australien mer än 130 brandmän för att hjälpa till att släcka bränderna. Nu tackar USA och återgäldar tjänsterna australiska brandmän utförde.

Under de senaste månaderna har några av de farligaste och mest spridda skogsbränderna i Australiens historia uppslukat stora delar av landet och fördrivit hela samhällen. Flera australiensiska brandmän har dödats när de har försökt att släcka bränder och tusentals koalor och andra vilda djur, vissa utrotningshotade, har dött under extrema förhållanden.

Sedan sent förra året har mer än 150 amerikanska brandpersonal anslutit sig till kampen mot att släcka skogsbränderna i Australien. Australiska och amerikanska brandmän har arbetat tillsammans i årtionden, men det nuvarande samarbetet är produkten av ett avtal som de två länderna undertecknade 2002, som gör att de kan bidra direkt till varandras brandbekämpningsinsatser. Kanada och Nya Zeeland har också distribuerat brandmän för att hjälpa till.

Den första amerikanska brandmannen att hjälpa till med de nya skogsbränderna landade i Australien i november. Han stannade i 35 dagar. Nästan samtidigt anlände företrädare för National Interagency Fire Center för att avgöra vilka tomrum amerikanska brandmän kunde hjälpa till att fylla. Amerikanderna observerade bränderna från helikoptrar och flygplan för att kunna lokalisera var de skulle skicka brandmän på marken och var de skulle släppa vattenbomber för att kontrollera branden ovanifrån.

Många amerikaner vill frivilligt hjälpa till

Hundratals amerikaner sträckte ut sina händer för att hjälpa, men inte vilka brandman som helst kunde registrera sig i kampen för att hjälpa Australien. Det måste vara federala anställda med ett giltigt pass och ett australiskt visum. Bland de som frivilligt anmälde sig, gjorde amerikanska myndigheter val på vilka kunskaper deras australiensiska kolleger behövde mest.

Amerikanska brandmän har blivit ett tacksamt tillskott när till och med australiensiska brandmän som är mer vana vid den hårda brandomgivningen ”fortfarande är i typ av chock och vördnad över brändernas svårighetsgrad, deras motståndskraft mot kontroll och hur svåra dessa bränder är att släcka.”

Amerikanska brandmän anländer inte tomhänta

De tar med sina egna skyddsutrustning, inklusive byxor, skjortor och stövlar, och bär paket med förnödenheter som kan väga dussintals kg. Vid ankomsten till Australien mötts amerikanska tjänstemän som alltid med ett varmt välkomnande.

Flera videor som har delats på sociala medier visade att australier klappade och jublade på flygplatsen i Sydney när en grupp av amerikanska brandmän landade. Publiken återspeglade tacksamheten och beundran som de har för amerikanernas generositet.

Enligt National Interagency Fire Center är Australien inställt på att ersätta den amerikanska regeringen för kostnaderna för att hjälpa till med bränderna, inklusive amerikanska brandmännens resor, måltider och deras löner. Detta är dock inget som amerikanerna har krävt, utan Australien och USA visar sina vänskapliga band genom att ständigt hjälpa varandra.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider