Avboka resa p.g.a förkylning

info@utrikesgruppen.se

Information till dig som ska avboka resa p.g.a förkylning. För att du ska kunna avboka din resa och få pengarna tillbaka gäller vissa regler som du måste beakta. Du behöver ett läkarintyg som styrker att du har varit sjuk för att kunna få pengarna tillbaka. Läs mer här om hur du gör.

Skaffa läkarintyg när du ska avboka resa p.g.a förkylning här.

När du betalar med ditt kontokort för du ett avbeställningsskydd som täcker kostnader som du har betalat för din resa. Läkarintyget krävs när du ska avboka resa på grund av förkylning. Läkarintyget ska du visa upp för ditt försäkringsbolag eller till researrangören.

För att kunna få pengarna tillbaka måste du först avboka din resa. Du måste meddela flygbolaget, researrangören eller den aktör du har beställt resan från att du nu måste avboka resan p.g.a förkylning. När du har gjort detta inkommer du med ett läkarintyg som styrker att du har haft en sjukdom i form av förkylning som hindrat dig från att resa.

Läkarintyget är obligatoriskt

Alla försäkringsbolag kräver att du visar upp ett läkarintyg för att du ska kunna få dina pengar tillbaka när du avbokar din resa. Anmäl alltid din avbokade resa direkt till ditt försäkringsbolag och bifoga med ditt läkarintyg som styrker att du blivit sjuk p.g.a förkylning.

Så beställer du läkarintyget

Kontakta din läkare och be han eller hon att skriva ett läkarintyg för avbokad resa. Fyll i samtliga uppgifter som efterfrågas och välj tid. En behörig läkare utfärdar sedan läkarintyget till dig.

Läkarintyget ska innehålla uppgifter om dig själv, resedetaljer, datum när du blev sjuk i förkylning samt datum för behandling och utfärdande av läkarintyg och läkares utlåtande.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök