Avbokning av hotellrum vid sjukdom och olycka

info@utrikesgruppen.seLäs fler nyheter

Information om regler och villkor när du avbokar hotellrum och boende. Vad gäller vid avbokning av hotell vid sjukdom.

När du avbokar ett hotellrum så är det villkoren i din bokning som bestämmer om du kan få pengarna tillbaka. Detta gäller oavsett vid sjukdom, olycka eller hinder. En del försäkringar kan ge dig rätt till en återbetalning när du avbokar ett hotellrum vid sjukdom eller olycka.

Läs igenom villkoren innan du bokar

Vid en hotellbokning finns det alltid villkor som anger om du kan få tillbaka pengarna om du skulle behöva avboka ditt hotellrum. Det står i det finstilta i många appar och webbplatser. Om hotellet ger dig rätt till en återbetalning vid avbokning så står det angivet annars kan du fråga hotellet om vad som gäller innan du bokar hotellrummet.

Avboka hotell sjukdom

Normalt sätt har resenärer ingen lagstadgad ångerrätt men i vissa fall erbjuder hotell ”good will” och du kan då har rätt till en kostnadsfri ombokning eller avbokning. Genom din försäkring kan du ha möjlighet till att få pengarna tillbaka för hotellrummet du har avbokat.

Du kan inte få pengarna tillbaka om du exempelvis känner oro eller rädsla, exempelvis inför coronaviruset eller annan händelse. Oro och rädsla täcks inte av reseskydd eller andra försäkringar.

Avbokning av hotellrum sjukdom

En del hotell erbjuder dig möjligheten att teckna ett extra avbeställningsskydd som täcker kostnader om du behöver avboka hotellrummet i händelse av sjukdom eller olycka samt dödsfall. Avbeställningsskyddet brukar även gälla för hela resesällskapet. Kontakta hotellet om vad som gäller för just din bokning.

Andra regler vid paketresa

Har du bokat en paketresa kan det finnas en möjlighet att avboka resan och få tillbaka pengarna. En paketresa inkluderar minst två typer av turisttjänster och oftast flygbiljetter och hotellrum. Kontrollera med ditt försäkringsbolag eller din researrangör om vad som gäller.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök