Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Bankproblem för svenskar utomlands

Banker som vållar problem för svenskar som befinner sig utomlands

Svenska Utrikesgruppen har uppmärksammat de klagomål som har inkommit till organisationen gällande de banker som vållar stora problem för sina svenska kunder.

Svenskar som ansluter sig till banker utomlands

Svenskar som befinner sig utomlands har i många fall valt att avsluta sina engagemang i något av de traditionella bankerna i Sverige och samtidigt valt att flytta över sina medel till banker med säte utomlands.

Risken bör noteras

Den risk som uppkommer i samband med att man väljer att avsluta sina svenska konton och därmed flytta över sina medel (pengar) till en bank utomlands är att den support och kundtjänst du är van vid hemma i Sverige inte fungerar på samma sätt i banker utomlands och hamnar du i problem med banken så har du inte mycket att säga till om.

Ferratum Bank ett återkommande problem

Den bank som är ett återkommande problem för svenskar utomlands är Ferratum Bank. Ferratum Bank har utan förvarning och utan någon förklaring till deras svenska kunder valt att spärra samtliga bankkonton och bankkort man har hos banken. Detta har resulterat i att svenskar känt sig oerhört rädda inför den kommande situationen att man inte har tillgång till några pengar när man befinner sig utomlands. Någon förklaring till agerandet får inte svenskar från Ferratum Bank.

Följer inte svensk lagstiftning

Ferratum Bank är inte en svensk bank. Ferratum Bank är ett registrerat bolag på Malta och följer därför inte svensk lagstiftning.

Inget BankID

Banker som är registrerade utomlands använder sig inte av ett svenskt BankID för elektroniskt identifiering.

Kolla upp vem banken är

Innan du väljer att öppna konton i en utländsk bank kan det vara bra att göra egna efterforskningar där seriositeten hos banken bör efterforskas.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Vår webbshop

Besök vår webbshop för att inhandla våra produkter vi har i vårt lager 

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider