Bankproblem för svenskar utomlands

info@utrikesgruppen.se

Banker som vållar problem för svenskar som befinner sig utomlands

Svenska Utrikesgruppen har uppmärksammat de klagomål som har inkommit till organisationen gällande de banker som vållar stora problem för sina svenska kunder, både utomlands och inom Sverige. Vi listar här banker som vållar stora problem för våra besökare.

Svenskar som ansluter sig till banker utomlands 

Svenskar som befinner sig utomlands har i många fall valt att avsluta sina engagemang i något av de traditionella bankerna i Sverige och samtidigt valt att flytta över sina medel till banker med säte utomlands.

Risken bör noteras hos Ferratum Bank

Den risk som uppkommer i samband med att man väljer att avsluta sina svenska konton och därmed flytta över sina medel (pengar) till en bank utomlands är att den support och kundtjänst du är van vid hemma i Sverige inte fungerar på samma sätt i banker utomlands och hamnar du i problem med banken så har du inte mycket att säga till om.

Ferratum Bank ett återkommande problem

Den bank som är ett återkommande problem för svenskar utomlands är Ferratum Bank. Ferratum Bank har utan förvarning och utan någon förklaring till deras svenska kunder valt att spärra samtliga bankkonton och bankkort man har hos banken. Detta har resulterat i att svenskar känt sig oerhört rädda inför den kommande situationen att man inte har tillgång till några pengar när man befinner sig utomlands. Någon förklaring till agerandet får inte svenskar från Ferratum Bank.

Ferratum följer inte svensk lagstiftning

Ferratum Bank är inte en svensk bank. Ferratum Bank är ett registrerat bolag på Malta och följer därför inte svensk lagstiftning.

Inget BankID

Banker som är registrerade utomlands använder sig inte av ett svenskt BankID för elektroniskt identifiering.

Kolla upp vem banken är

Innan du väljer att öppna konton i en utländsk bank kan det vara bra att göra egna efterforskningar där seriositeten hos banken bör efterforskas.

För dig som fortfarande har ett bankkonto i Sverige – Swedbank är ett återkommande bankproblem

På senare tid har vi fått in ett stort antal klagomål från utlandssvenskar där informationen är att Swedbank utan förvarning och utan några giltiga skäl får sina bankkonton kapade av Swedbank själva. Detta har inneburit stora ekonomiska problem för utlandssvenskar som inte har kunnat inhandla bl.a mat trots att man faktiskt har egna pengar men man kommer inte åt dessa pengar då Swedbank har spärrat sina kunder från att ha tillgång till sina egna pengar.

Swedbank har samtidigt massnedstängt bankkonton och spärrat utlandssvenskars Bank-ID vilket medfört att dessa utlandssvenskar inte ens haft någon möjlighet att identifiera sig mot bl.a svenska myndigheter för att kunna lösa det stora bankproblem Swedbank har skapat för sina egna kunder.

Utrikesgruppen råder dig som Swedbank kund att istället bli kund i annan bank.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök