Barn som olovligen förs bort

Här finns information till dig som behöver hjälp med att återföra barn som olovligen har förts bort och hålls kvar i ett annat land. Utrikesgruppen kan i vissa fall hjälpa dig.

Om ett barn hålls kvar i ett annat land kan du ibland få hjälp av Utrikesgruppen som erbjuder en privat lösning. Det finns vissa åtgärder som kan vidtas utanför domstol och myndigheter om dessa inte räcker till eller av olika orsaker inte kan användas.

Exempel på åtgärder är att Utrikesgruppen reser till destinationen med krislösningar och fullt stöd. Olika åtgärder krävs för varje specifikt fall. Det innebär att Utrikesgruppen bland annat använder väldigt specificerade åtgärder som ska lösa varje enskild situation. Ibland funkar det men i en del fall räcker inte åtgärderna till.

Hundratals barn förs bort varje år

När ett barn förs till ett land som inte inrättat Haagkonventionen försvårar det processen med att få tillbaka barnet till Sverige. Speciellt via juridisk väg. Det kan finnas flera orsaker till varför barn förs bort utomlands. Av erfarenhet visar det på att föräldrarna inte kommer överens.

Läs mer om Utrikesgruppens arbete med bortförda barn

Låt inte processen ta flera år med att få hem ett barn. Utrikesgruppen hjälper till och ser över just ditt fall. Läs mer om hur arbetet går tillväga och kontakta oss.

Informationen finns att läsa här.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier