Bästa hardtail mountainbike – trailcykel

info@utrikesgruppen.se

Fyra hardtail trail cyklar som är riktigt bra!

Planerar du en resa och ska cykla i stigar behöver du en pålitlig mountainbike. Oavsett om du ska resa till ett annat land i berg och skogar är en bra trailcykel ett måste för körupplevelsen.

Här får du tips på de fyra bästa på trailcyklarna. Dessa fyra mountainbikes finns alla på den svenska marknaden och presenterar på hög nivå.

Trek Roscoe 9

Det finns så mycket att älska med den här cykeln att det är svårt att bestämma var man ska börja. Det är den absolut bästa hardtail trailcykeln. Den kommer med en 12-växlad Shimano Deore-drivlinan (med ett 30T-kedjedrev och 10-51T-kassett) ger ett enormt omfång, med tillräckligt låga växlar för att underlätta klättringen uppför branta backar. Dess 29-tums hjul (27,5-tums på XS-storlek) bibehåller hastigheten samtidigt som de ger manövrerbarhet på tekniska stigar, och de 2,6-tums slanglösa däcken erbjuder härlig dragkraft och en mjuk åktur som fungerar att cykla på i princip allt underlag.

Den här är en riktigt bra och rolig cykel, dessutom väldigt populär på flera marknader. Trek Roscoe 9 kommer i två olika färger och har den viktiga dropper post (höj och sänkbar sadel).

Orbea Laufey H10

Ytterligare en riktigt bra cykel. Orbea Laufey är den roligaste hardtail cykeln i hela Orbeas sortiment. Denna hardtail trailcykel kommer med 29-tums hjul och en 140 mm gaffel och den garanterar glädje för alla MTB-entusiaster, från nybörjare till de som har cyklat i åratal och vill ha något som presterar. Ramen är robust coh har de stabil däcken från Maxxis (Dissector) och är 2,6″ breda.

Det är en MTB för att ha roligt, och vem som helst kan ha roligt på den. Den har en lägre geometri, kortare styrstammar och bredare styre samt längre fjädring som kommer att glädja de som upptäcker trailcykling för första gången och de som redan cyklat ett tag. Orbea Laufey har höj/sänkbara sadelstolpe och har släppts i tre olika färger.

Merida Big Trail 600

Big Trail 600 från Merida är en hardtail trailcykel med 29-tums hjul som imponerar med sina kapaciteter och fina specifikationer. Den har en körupplevelse som kommer att tillfredsställa både nya och erfarna cyklister. Cykeln är konstruerad för att ge mer fart i nedförsbackarna. Härlig körglädje med 12 växlar från Shimano (Deore). Big Trail 600 är utrustad med Maxxis-däck (Dissector) med en bredd på 2,4 tum.

Inte lika bra som Trek Roscoe 9 och den ligger även väldigt lite efter Orbea Laufey H10, varför du bör köpa den för billigare pengar än båda ovan nämnda cyklar. Fortfarande en riktigt bra cykel som levererar. Den har också den viktiga dropper post och cykeln kommer i tre olika färger.

Cannondale Habit HT1

Cannondale Habit HT1 är en rolig hardtail trailcykel som har en smidig körning både uppför och nedför. Den är snabb och effektiv med 29-tums WTB Vigilante-däck på 2,5″-2,4″. Geometrin fördelar balans och kontroll i cyklingen, vilket gör Habit HT1 stabil och kvick.

Hardtail trailcykel med komponenter strax under alla andra på listan. Levereras med dropper post och finns i två olika färger.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök