Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Besiktning av bostadsrätt

Information om besiktning av bostadsrätt
Ska du köpa en bostadsrätt är det viktigt att du väljer en besiktningsmans som har goda kunskaper inom byggkonstruktion, snickeri och byggskador. Kontroller görs i hela lägenheten även kvalitén på renoveringar som har gjort. Därför är det viktigt att du väljer rätt besiktningsman.

En besiktning av bostadsrätt ska vara opartisk och utföras professionellt genom fullständig bedömning av bostadsrättens skick och status. Besiktningen ska minimera framtida oförutsägbara problem och därmed nya kostnader för att lösa bostadsrättens skador.

När du köper en bostadsrätt har du undersökningsplikt vilket innebär att det är på ditt ansvar att kontrollera att bostadsrätten är i det skicket du önskar. Det är i princip omöjligt att hävda bostadsrättens problem efter att du skrivit på kontrakten och sedan flyttar in.

Överlåtelsebesiktning bostadsrätt

När du köper en bil eller andra lösa föremål har du möjlighet att själv testa produkten och avgöra om den är i det skick du kan tänkas acceptera. Du har aldrig möjlighet att prova en bostadsrätt, alltså att bo i en del under ett visst antal dagar för att kontrollera så att lägenheten är i gott skick.

När du inte själv kan kontrollera bostadens skicks är det superviktigt att du anlitar en besiktningsman som undersöker bostadsrätten. Du vill väl inte att bostadsrätten ska ha fel i badrummet med eventuella fuktskador. Inte heller är det önskvärt om det existerar skador på rör, elledningar, element, djurskador eller annat som gör det jobbigt att sedan bo i bostaden.

Besiktning el bostadsrätt

Bland det viktigaste att besiktiga i en bostadsrätt är el. Ledningar och renoveringar kan ha förändrats genom åren. Slitage är vanligt förekommande och om du inte besiktigar elen kan du få överraskande kostnader längre fram.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier