Besöksförsäkring Länsförsäkringar

info@utrikesgruppen.se

Information om besöksförsäkring
Här finns information om besöksförsäkring. En medicinsk försäkring ska tecknas för utländska besökare i Sverige och gäller exempelvis när en person ansöker om visum. Den person som ska besöka Sverige måste styrka att en besöksförsäkring har köpts. Läs mer om vilka regler som gäller.

En besöksförsäkring går för närvarande inte att köpa hos Länsförsäkringar utan du måste vända dig till en annan försäkring. Du kan köpa besöksförsäkring via Utrikesgruppen då besöksförsäkring Länsförsäkringar inte finns tillgänglig.

Här köper du besöksförsäkring. Det är viktigt för dig att veta att endast den person som bor i Sverige kan teckna denna försäkring. Det betyder att den person som ska vara försäkringstagare är den person som lever och bor i Sverige. Den utländske medborgaren kan inte teckna försäkringen själv.

Besöksförsäkring är ett krav

Bevis på att en medborgare från ett annat land innehar försäkringen ska uppvisas i samband med visumansökan och inresa i landet. Om försäkringen inte tecknats kommer personen nekas visum till Sverige och inte få resa in i landet. Det är därför viktigt att du kontrollera vad som gäller för inresa i Sverige.

Krav finns för en säkra visumansökningar och för att personen ska kunna få hälsovård i Sverige om det skulle krävas. Exempelvis om den utländske medborgaren är med om en sjukdom eller olycka som kräver sjukvård i Sverige.

Vad är en besöksförsäkring

En besöksförsäkring är en sjukvårdsförsäkring som täcker kostnader som kan uppkomma om besökaren blir sjuk i Sverige. Försäkringen täcker sjukvårdskostnader när personen blir sjuk och ska uppsöka läkarvård. Ingen besökare i Sverige får riskera att stå utan hälsovård när det krävs därför finns det krav på besöksförsäkring.

Beställ försäkringen i ovan länk när du ska få besök i Sverige.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök