Beställ familjebevis och apostille stämpel

Familjebevis och apostille stämpel
När du ska visa upp ett familjebevis i ett annat land behöver du oftast en apostille stämpel som bevisar familjebevisets äkthet. En apostille stämpel är giltig i alla länder som skrivit under konventionen och överenskommelsen är att inga andra godkännanden eller legaliseringar krävs. Det innebär att en apostille stämpel är tillräcklig.

Familjebeviset ges ut av Skatteverket både på engelska och svenska. Du kan välja att beställa i ett av språken eller i båda språken. Beroende på vilket land du ska visa upp familjebeviset i kan det vara bra att du beställer familjebeviset i det engelska språket.

Om du ska visa familjebeviset för en utländsk myndighet eller ambassader kräver de ofta att dokumenten ska förses med en apostille stämpel annars finns risken att de inte godtar dokumenten som äkta. Kontrollera alltid vad som gäller i ditt fall.

Om du vill bevisa ditt samboskap syns det inte på ett familjebevis. Istället måste ni beställa varsitt personbevis här. Då beställer du personbeviset ”Adress”. Personbeviset adress visar er adress på ett varsitt personbevis och blir ett bevis på att ni bor tillsammans.

Så beställer du familjebeviset

Du beställer familjebeviset online hos Skatteverket. När du har beställt familjebeviset ska du sedan beställa apostille stämpel på handlingen när landet du ska visa upp dokumentet i kräver det.

Här kan du beställa familjebevis på engelska.
Här kan du beställa familjebevis på svenska.

Så beställer du apostille på familjebeviset

Du beställer apostille stämpel på familjebeviset online. Du skickar in dina dokument med posten och återfår de stämplade och klara med apostille några dagar efter.

Här beställer du apostille stämpel på familjebeviset.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier