Beställ Fit to fly certificate / reseintyg

Krav på Fit to fly certificate / reseintyg

Flera länder och flygbolag kräver att resenärer har med sig ett Fit to fly certificate som intygar resenärens medicinska tillstånd. Detta gäller även om man har ett nuvarande medicinskt tillstånd eller om man inte har ett men ändå är tillräckligt frisk för att flyga.

Ett reseintyg eller Fit to fly certificate är ett dokument med sammanställda uppgifter om dig, din resa och ditt medicinska tillstånd. Du beställer en ifylld Fit to fly certificate som du sedan får i en PDF-fil.

Resan kan ifrågasättas

Om Fit to fly certifikatet saknas kan resan ifrågasättas av tullpersonal i mottagarlandet samt av flygbolaget och i värsta fall kan resan stoppas. Det är därför viktigt att du kontrollerar om det krävs att du har med dig ett Fit to fly certificate.

Information om Fit to fly certificate / reseintyg

Ett reseintyg eller på engelska Fit to fly certificate bevisar att din läkare medger att du klarar av att resa med flyg. Eller att du inte har några sjukdomar som kan leda till att du nekas inträde till destinationslandet. Även om du har ett medicinskt tillstånd så betyder det inte att du förbjuds att resa med flyg. Länder och flygbolag vill med intyget få reda på om du har ett medicinskt tillstånd.

Dokumentet har alltid funnits men under rådande omständigheter i världen kräver allt fler länder och flygbolag att du som resenär visar upp dokumentet. Detta för din och andras säkerhet under flygresan och i ett annat land.

Reseintyget gäller för alla medicinska tillstånd som ska antecknas av din läkare. Glöm inte att ta med handlingen till din läkare för underskrift.

Så beställer du Fit to fly certificate
  • Fyll i formuläret i beställningen
  • Betala
  • Ett ifyllt reseintyg skickas till din e-postadress
  • Skriv ut reseintyget
  • Din läkare ska skriva under intyget


Behåll och visa upp originalet till den eller de som efterfrågar reseintyget.

Reseintyget utfärdas i det engelska språket med svenska som tillägg för att det ska vara gångbart i hela världen. Samtliga länder och flygbolag godkänner engelska som språk i dokument. Kontrollera om det skulle finnas krav på ett annat språk men det är ytters sällsynt.

För att vi ska kunna framställa ett ifyllt reseintyg / Fit to fly certificate är detta förenligt med en avgift som anges i beställningen.

Beställning är ej bindande och genomförs inte betalning kommer vi inte att skicka ut några påminnelser eller inkassokrav.

Leverans av betalningsunderlag sker till beställarens e-post adress samt framkommer betalningsunderlag i formuläret när beställningen har skickats in till oss.

Fullmakt för att åka utomlands med någon annans bil,mc eller annat fordon levereras till den e-postadress du uppger i din beställning.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten mejla oss på info@utrikesgruppen.se

Samtliga tjänster som tillhandahålls av Utrikesgruppen och via webbplatsen representeras helt i privat regi. Bolaget agerar istället på privat basis med egna privata medel och särskilda ekonomiska och politiska intressen.

Svenska Utrikesgruppen AB, Org.nr 559210-2445, ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm.

Leverans

Fyll i beställningsformuläret så levererar vi dokumentet till den valda e-postadressen.

Sök