Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Beställ läkarintyg körkort för lastbil, buss och taxi här

Här beställer du tid för läkarintyg: buss, lastbil och taxi
Här finns information om läkarintyg när du ska ta körkort för buss, lastbil eller taxi måste du boka tid hos läkare för att få ett läkarintyg utfärdat. Via Utrikesgruppen kan du hos behörig läkare få ditt läkarintyg utfärdat. Läs mer om hur du bokar tid och hur det går till.

Klicka här för att beställa tid för läkarintyg. I första steget väljer du läkarintyg. I andra steget väljer du vilket körkort läkarintyget ska utfärdas för. Exempelvis buss, lastbil eller taxi.

För att kunna få ett tillstånd för att börja övningsköra med lastbil eller buss krävs det att du ansöker om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Du kan ansöka digitalt på Transportstyrelsens webbplats. Din ansökan ska sedan lämnas in tillsammans med en läkarundersökning av behörig läkare som ska utfärda läkarintyg.

Läkarintyg för buss, lastbil och taxi utfärdas av behörig läkare som sedan skickar handlingarna till Transportstyrelsen. Hos Utrikesgruppen bokar du enkelt tid för ditt läkarintyg.

Krav på läkarintyg

Det är trafiksäkerheten som sätter krav på läkarintyg. När du ska framföra tunga fordon är det viktigt att alla handlingar är iordning. Läkarundersökningen ska visa om du har en god hälsa. Det innebär att du kommer få genomgå syntest, genomgång av din medicinska historik samt eventuella andra viktiga frågor och tester.

Transportstyrelsen körkortsbehörigheter
  • Grupp I: körkortsbehörigheterna AM, A1, A2, A, B och BE samt behörighet för traktor
  • Grupp II: körkortsbehörigheterna C1, C1E, C och CE
  • Grupp III: körkortsbehörigheterna D1, D1E, D och DE samt TAXI
Transportstyrelsens läkarintyg

Transportstyrelsen kan skicka hem läkarintyget till dig som läkaren ska fylla i. Du behöver dock inte ta med dig läkarintyget till läkaren då samtlig information fylls i digitalt för att sedan skickas vidare till Transportstyrelsen automatiskt.

Du kan istället enkelt bara beställa en tid för läkarintyg så sköter läkaren och Utrikesgruppen resten.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier