Bila till Italien

info@utrikesgruppen.seBeställ fullmakt när du ska köra annans bil

Information till dig som ska resa med bil till Italien

Om du planerar att bila till Italien finns det en del du bör tänka på, därför bör du förbereda dig ordentligt innan din avresa. Se till så att du har ordning på alla dokument så att du slipper överraskningar. Om du har koll på allt det nödvändiga kan du istället njut istället av resan.

Kontrollera om du bil klarar hela resan, både utresan och hemresan, då slipper du bli stående vid vägen om bilen skulle gå sönder. Det är väldigt sällsynt att det händer om du har en bil som alltid varit inne på en årlig service och besiktning.

Om du ska bila till Italien med en lånad bil, exempelvis att du kör till Italien med en bil som någon i din familj äger kan du beställa en fullmakt som bevisar att du har fått tillåtelse av ägaren att köra bilen.

Fullmakten kan du ha med dig under hela resan och ska uppvisas till myndigheter som efterfrågar dokument som visar att du har fått tillåtelse att köra bilen. Innehållet i fullmakten är fordonets fabrikat, märke och registreringsnummer samt information om den riktiga ägaren. Fullmakten ges ut i det engelska språket.

Bila till Italien med någon annans bil – beställ fullmakt utlandskörning (lånad bil).

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök