Bjuda in sambo till Sverige

Så bjuder du in din sambo till Sverige
När du ska bjuda in din sambo till Sverige finns det regler som både du och din sambo måste förhålla er till. Bland annat ska du enligt regler fylla i ett formulär där du anger uppgifter om dig, din sambo och andra viktiga detaljer om resan till Sverige. Du ska också välja om besöket gäller kortare tid än 90 dagar eller längre tid än 90 dagar.

Det som är viktigt att komma ihåg när du bjuder in din sambo till Sverige är att kontrollera om personen kommer från ett land där visum krävs för att besöka Sverige. Du kan läsa mer här om vilka medborgare från andra länder som måste ha visum för att resa in till Sverige.

När du bjuder in din sambo till Sverige kommer personen vid godkännande få ett visum som är ett dokument som utfärdas. Visum är ett tillstånd för inresa samt vistelse i ett annat land man ska besöka.

Krav på försäkring

När du bjuder in din sambo finns det krav på medicinsk försäkring som gäller för att få visum. Denna medicinska försäkring kallas besöksförsäkring gäller för att få visum för att resa till Sverige. Besöksförsäkring ska köpas innan inresa till Sverige.

Kom ihåg att det endast är du som bor i Sverige som kan köpa försäkringen åt din sambo som bor utomlands.

HÄR KAN DU LÄSA KRAV PÅ BESÖKSFÖRSÄKRING.

Påbörja inbjudan

För att din sambo ska kunna resa in till Sverige ska du fylla i ett formulär. Du kan välja att göra det online. När du har fyllt i samtliga uppgifter skickas handlingen till dig per e-post som du sedan ska skicka till din sambo. Det är sedan din sambo som lämnar in inbjudningsblanketten tillsammans med visumansökan hos närmaste svenska ambassad.

HÄR PÅBÖRJAR DU INBJUDAN.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier