Bli en internationell fotbollsagent – bra pengar

info@utrikesgruppen.se

Information om spelaragent och utbildningar.

Som en utländsk fotbollsagent är du med och skapar en direkt internationell marknad. För den fotbollsagent som vill expandera utomlands i olika värvningar, affärer mm. handlar det ofta om att börja i en liten skala. När du har byggt upp ett kapital av bra spelare och goda kontakter är det bara frågan om tid innan du blir en erkänd duktig spelaragent.

En fotbollsagent tar över ansvaret för en fotbollsspelares olika affärer och kontrakt. En agent ska se till sin spelares bästa, både ekonomiskt och socialt. Du jobbar helt enkelt för din klient och ska hela tiden försöka få de bästa kontrakten. En mycket viktig del är att kontrakten ska generera så mycket pengar som möjligt till din klient.

Vem som helst kan agera fotbollsagent. FIFA hade tidigare en agentlicens som fotbollsagenten tilldelades efter att ha fått godkänt prov. Licensen innebar då en avgift. Men FIFA har sedan flera år tillbaka slopat krav på licens och beslutat att det är upp till varje enskilt nationsförbund att reglera spelaragenter. Fram till idag är det alltså fritt för vem som helst att agera fotbollsagent.

Som fotbollsagent kommer du att spendera mycket tid på att hitta talanger. Det innebär att du kommer titta på fotbollsmatcher runt om i världen för att välja ut vilka som har potentiell talang att bli stora inom fotbollen. Du kommer behöva ha ett stort tålamod. Men gillar du att resa och träffa många olika människor – då kan detta yrke vara något du kommer att älska.

Vilka kunskaper är bra att ha?

Som fotbollsagent utanför Sverige är det bra med kunskaper i det engelska språket. Du bör ha en bred kunskap inom avtalsförhandling, juridik och ekonomi. En bra grund för utbildning är marknadsföring och avtalsförhandling. Som exempel finns det ett Sport Management-program på Södertörns högskola. Denna utbildning har en studietid på tre år. Du är nödvändigtvis inte bunden till att genomföra utbildningen för att bli en fotbollsagent.

Det finns många kände fotbollsagenter som faktiskt inte har gått några utbildningar alls. Det är därför mycket upp till dig själv. Om du brinner för utmaningarna i yrket, kommer det att ta dig långt.

Ett fritt yrke

Som fotbollsagent är du inte bunden till jobb. Du måste söka jobben själv. Ingen ger dig jobben och det finns inga garantier. Det är din förmåga som avgör. Detta ger plus poäng i friheten att själv välja vad du ska göra och hur du ska göra jobbet. Dessutom kan du tjäna stora pengar.

Det finns flera upplägg till din lön och sker enligt överenskommelse. Antingen kommer ni överens om månadslön för dig eller så tar du emot procent på varje avtalsförsäljning eller vinstpengar på försäljning av din spelare.

Som fotbollsagent kan du också hjälpa din spelare med sponsoravtal och därmed också få procent på sponsorintäkter.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök