Bo på hotell under 18 år – regler och krav

Vilka regler gäller för minderåriga som ska bo på hotell?
Information om krav och regler för minderåriga som ska bo på hotell. Om du är under 18 år behöver du tänka på att många hotell kräver att du har fått godkänt att övernatta. Ofta krävs ett intyg och gäller för samtliga boenden: hotell, vandrarhem, stugor, uthyrningshus, lägenhet. Både i Sverige och utomlands. Ta reda på vad som gäller för ditt boende.

När ett hotell reglerar minderårigas boende krävs det att förälder, målsman eller annan vuxen ansvarig person över 18 år intygar att den minderårige får bo på hotellet ensam. Vissa hotell tillåter inte att minderåriga får bo utan ansvarig person över 18 år. Det är därför viktigt att du kontrollerar vilka regler som gäller på hotellet den minderårige ska bo på.

När ett intyg krävs kan du beställa det här. Intyget levereras på engelska och svenska i ett och samma dokument – detta för att det ska vara läsbart i hela världen. Du kan alltså använda dokumenten oavsett om det gäller för ett boende i Sverige eller annat land. Intyget kan också användas för boende på hotell, vandrarhem, stugor, uthyrningshus eller andra former av boenden som kräver det.

Information till vårdnadshavare

Ska du som vårdnadshavare boka ett rum för en minderåriga men inte själv bo på hotellet? Kontrollera med hotellet om det är tillåtet. Om hotellet tillåter det visa upp ett intyg som ska skrivas under av målsman.

Du kontrollerar enklast kraven hotellet har genom att ringa eller mejla till dem.

Information om intyg för minderårigas

När du har beställt intyget skriver du ut och tar med intyget på resan. De hotell som tillåter minderåriga kan behöva ett samtycke från föräldrar som ska visas upp till hotellet.

Så beställer du:

  1. Beställ här
  2. Fyll i uppgifterna
  3. Intyget skickas till dig
Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier