Bohemisk och lyxig matmarknad i Medellín

info@utrikesgruppen.se

Mercado del Río marknaden i Medellín. Foto: Julian Restrepo


Besök Colombias profil

Mercado del Río är Colombias första gastronomiska matmarknad och är en dröm för älskare av god mat i en unik miljö. Matmarknaden öppnades i oktober 2016 och i det luftiga och stora utrymmet finns över 50 öppna småformat restauranger och barer som specialiserat sig på mat från hela världen.

Här serveras det inte bara god mat. Det är roligt, livligt och festligt i ett utrymme fullt av hungriga och glada människor. Njut med vänner och familj i deras gastronomiska värld med evenemang, levande musik, vinprovningar och mycket mer. Ofta pågår livesport eller annan underhållning på Mercado del Río, vilket gör det till en plats som är värd att besöka för mer än bara mat och dryck.

Konceptet i Mercado del Río är resultatet av förväntningarna från en grupp vänner som ville se en tropisk atmosfär med små unika detaljer och anpassa formatet till europeiska, mexikanska och andra världsmarknader ihop med Colombia, genom att samtidigt kunna samla lokala och utländska besökare för mer än bara en måltid. Idén uppkom efter matmarknaderna Mercados Roma i Mexiko och Chelsea Market i New York.

Resultatet Mercado del Río är bohemisk med en lyxig mix. Det är väldigt blandat i valet av inredning. Golvet är marockanskt. Köksutrustningarna är italienska. Sittpuffarna är amerikanska. Delar av matmarknaden kommer från Frankrikes lantliga stil. Glassbarerna har den karibiska känslan. Allt tillsammans ser riktigt häftigt och levande ut. Det är mysigt och trendigt.

Mercado del Río är öppet för frukost, lunch och middag. De flesta av restaurangerna har några få stolar vid sina bardiskar, men huvuddelen av sittplatserna är gemensamma och finns över hela matmarknaden. Du kan slå dig ned precis överallt. Det finns ett stort urval av olika typer av mat från hela världen inklusive typisk colombiansk mat. Det finns också några små barer som serverar vin och öl och andra drycker.

Mercado del Río, Medellín
Mercado del Río, Medellín
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia3 (2)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia7 (1)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia3 (1)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia5 (2)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia5 (1)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia7 (2)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia9 (2)
mercado_del_rio_matmarkand_i_medellin_colombia9 (1)

Föregående
Nästa

Populära restauranger

Tandoori – presenterar autentiska rätter från Indien i Colombia. Ett nytt perspektiv av indisk mat. Det är hett, levande och smakar riktigt gott.

Natto – en kreativ och hälsosam restaurang med smak och ingredienserna från olika kulturer. Mexikanska, vietnamesiska, thailändska och italienska är några av de smaker som finns i deras bowl skålar. Här kan du skapa dig egen maträtt efter dina önskemål.

Montaditos – inspirerad av den klassiska spanska traditionen med tapas där det serveras små olika rätter. Restaurangen ger liv till denna tradition av tapas mitt i en varm och mysig atmosfär.

Juicy Lucy – hamburgare på riktigt amerikanskt vis, goda och saftiga. För att kunna erbjuda den bästa smaken serveras här endast daglig färsk lokal kött. Restaurangens namn Juicy Lucy kommer från namnet på som är fyllt med ost i staden Minneapolis, USA.

Akashi – ett nytt alternativ i sushi för Medellín och Colombia. Deras grundidé kommer från viljan att ge stor respekt för traditionell sushi, så som det tillagades förr. Varje ingrediens du hittar i deras meny är den bästa du får.

Carbone e pasta – tre vänner, älskare av matlagning och god smak, firar nu restaurangens första år. Initiativet till restaurangen kommer från två kockar och en köpman som brinner för matlagning. För tre år sedan och med små ekonomiska medel bestämde de sig för att samla sina idéer så att denna italienska passion för mat blev verklighet i en restaurang. Motiverade började de jakten på ett namn för restaurangen, stil och smak för sina maträtter. Resultatet blev en ny nivå av färska italienska pastarätter med en touch av argentinsk grill.

Elegans råder i de rätter som skapas av dem. Julian ansvarar för att laga rätter på grillen, Andrés är expert på italiensk handgjord pasta och Juan är specialiserad på kvalitet och bra service.

Sport Bar Heineken – restaurangen ligger på andra våningen i Mercado del Río, och är ett tillägnad som ett ”tempel” för alla som vill se livesport på jätte-skärmen. Här finns många sorters öl som kan avnjutas, självklart Heineken men också Club Colombia, Sol eller 3 Cordilleras öl.

The Yoghurt Market – ett företag som grundades 2015 och öppnade sin första butik i ett annat köpcentrum. Nu är de på en bättre plats och en del av Mercado Del Río. The Yogurt Market har läckra glassalternativ från rika paletter av ferrero, baileys, arequipe, passion fruit, chocklad, mojito, soursop med mycket mer. Här kan du dela en läcker glass med dina vänner och familj i flera tillägg mellan frukt, vete, havre, korn och råg tillsammans med goda såser, nötter och choklad.

Priser

Det finns en mängd priser för måltider på restaurangerna i denna matmarknad. Priser från cirka 45 kr till över 120 kr. Några restauranger har även lunchmeny med ”menú del día”-priser som ofta är lägre. Det är mellanklasspriser här. Varken dyrt eller billigt. Du får valuta för pengarna och servicen är alltid på topp. Du beställer i baren och får maten serverad till ditt bord. De har också gratis WiFi. 

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök