Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Bostadsbesiktning i Spanien

Utrikesgruppens anslutna besiktningsmän

Våra besiktningar i Spanien följer den svenska modellen och tar hänsyn till spanska lagar och byggregler. Besiktningen utförs av SBR anslutna byggingenjörer vilka också är anslutna till Utrikesgruppen. Besiktningsprotokoll levereras på svenska. SBR Byggingenjörerna är samlingsnamnet för Svenska Byggingenjörers Riksförbund.

Besiktningar sker med säkra metoder i Spanien, exakt som i Sverige. 

Tryggare husaffär för alla

När du ska beställa en besiktning av hus finns det många olika typer. Beroende på ändamålet med besiktning hjälper vi dig att välja rätt.

Den vanligaste besiktningen är en överlåtelsebesiktning. Som köpare är du alltid ansvarig för att kontrollera huset innan du köper det. Med en överlåtelsebesiktning får du ett protokoll på husets skick. Detta minskar risken att du köper ett hus som har tråkiga överraskningar.

Om du inte har möjlighet att närvara på plats i Spanien när besiktningen utförs – då har du möjlighet att få en genomgång via telefon eller e-post. Genomgång av besiktningsprotokollet sker på svenska.

Våra husbesiktningar
 • Överlåtelsebesiktning
 • Statusbesiktning
 • Energideklaration
 • Lägenhetsbesiktning
 • Fuktutredning
 • Slutbesiktning
 • Garantibesiktning
Överlåtelsebesiktning

En överlåtelsebesiktning är en byggnadsteknisk undersökning av fastigheten som ger dig en översyn av vad som är bra eller dåligt. Oavsett om ett hus är nytt eller gammalt finns det alltid fel eller brister.

Besiktningen görs i samband med en bostadsförmedlingen.

Statusbesiktning

En statusbesiktning är en dokumenterad besiktning av hus. Detta sker om du vill ta reda på om ditt hus är skadat eller har andra fel. Exempelvis kan du beställa statusbesiktning om någon har misskött sitt arbete.

Det är vanligt att man beställer en statusbesiktning för ett utlåtande från en opartisk tredje part.

Energideklaration

En energideklaration är ett dokumentation av en byggnad som visar hur energiprestandan är. Detta kan hjälpa dig att minska energiförbrukningen utan att du försämrar inomhusklimatet.

Deklarationen ger dig konkreta åtgärdsförslag som passar för just din fastighet.

Lägenhetsbesiktning

En lägenhetsbesiktning är en opartisk och professionell bedömning av skick och status på lägenheten. Besiktningen säkerställer att inga oväntade kostnader dyker upp i framtiden. Denna besiktning görs innan köpet avslutas.

Som köpare är det viktiga att veta at du har undersökningsplikt. Det innebär att du inte har någon rätt till ersättning för skador som du eventuellt hittar efter att du har slutfört köpet.

Fuktutredning

En fuktutredning sker om du misstänker att det finns en fukt eller mögelskada i ditt hus. För att kunna utreda detta görs en genomgående utredning med speciella instrument.

Om du upplever en konstig lukt i huset eller hittat ovanliga fläckar på väggarna är en fuktutredning nödvändigt.

Slutbesiktning

En slutbesiktning görs när du har köpt ett nytt hus eller gjort en större renovering. Du får en opartisk undersökning som visar om entreprenören som byggt huset eller utförs renoveringen har utfört arbetet på ett korrekt sätt.

Garantibesiktning

En fuktutredning sker om du misstänker att det finns en fukt eller mögelskada i ditt hus. För att kunna utreda detta görs en genomgående utredning med speciella instrument.

Om du upplever en konstig lukt i huset eller hittat ovanliga fläckar på väggarna är en fuktutredning nödvändigt.

Utrikesgruppen har anslutna besiktningsmän som är oberoende. Det innebär att du får en slutförd besiktning helt utan egna intressen.

När du köper hus i Spanien är det som i Sverige alltid viktigt att kontrollera huset. Minska risken för tråkiga överraskningar och boka den besiktning du behöver.

Kontakta oss om du har flera frågor eller funderingar. Vår e-postadress är: info@utrikesgruppen.se

Säker bokning
 1. Kontakta oss
 2. Vi går igenom fastigheten
 3. Utvärdering påbörjas
 4. Protokoll utfärdas
 

Husbesiktning i Spanien

Eller sök i specifika huvudkategorier