Boka passet – så fungerar det

info@utrikesgruppen.se

Processen för att boka pass i Sverige går smidigt till. Ett pass är ett dokument som krävs för att resa utomlands till de flesta länder. Ett pass fungerar som ett identitetsbevis. Du ansöker online i tidsbokningen. Du kan välja län och tid för att skaffa passet. Du får ett bokningsnummer av Polisen och du kan logga in med BankID.

Processen för att boka pass i Sverige går enkelt och smidigt till. Ett pass är ett dokument som krävs för att resa utomlands till de flesta länder. Ett pass fungerar som ett identitetsbevis. Du ansöker online i tidsbokningen för att skaffa passet. Du kan välja län och tid och du får ett bokningsnummer av Polisen.

Tillgången på tider för att skaffa passet erbjuds av Polisen och tillgängliggörs på deras webbplats. De bokningsbara tiderna hittar du i tidsbokningen. Du kan inte ordna bokningsbara tider på annat sätt än att söka efter dem på Polisens webbplats.

Om du behöver avboka tiden

Om du inte kan besöka Polisen för att skaffa passet på den tid du först bokade ska du avboka så fort som möjligt. Om du inte avbokar går tiden förlorad vilket blir sämre för alla andra som ska skaffa pass. Se därför till att du avbokar tiden online på webbplatsen.

För att kunna avboka tiden ska du identifiera dig med BankID. Du behöver också ange titt bokningsnummer samt din e-postadress som du fick i ditt bekräftelsemal.

Så fungerar det och information i passet

Du ska besöka poliskontoret på din bokningsdag. Du ska lämna in din passansökan och du får även ta fingeravtryck. Polisen tar en bild av ditt ansikte och du måste även lämna din signatur som ska finnas i passet.

Annan information som finns i passet är: Alla dina för- och efternamn, din längd, födelseort, passnummer, personnummer, giltighetstid och CAN nummer (Card access number) som läser av det krypterade innehållet i chipet.

Reser du med barn ska du skaffa resefullmakt.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök