Bukarests nya storstadssjukhus, den näst största byggnaden i Rumänien efter parlamentets palats

info@utrikesgruppen.seBesök Rumäniens profil

Bukarets nya storstadssjukhus, ett projekt som kostar närmare 400 miljoner euro kommer att vara den näst största byggnaden i landet efter parlamentets palats. Kommunen hoppas att kunna bygga sjukhuset i början av 2020 och slutföra projektet på tre år.

Det kommer att bli en mycket stor byggnad. Den totala ytan för Metropolitan Hospital Bucharest blir 247 000 kvm. Sjukhuset kommer att kunna konkurrera med de absolut modernaste medicinska enheterna i världen.

Sjukhuset kommer att 1000 bäddar, varav 750 för kontinuerlig sjukhusvård, 31 operationsrum samt rum för undersökningar. Sjukhuset kommer att tillhandahålla medicinska tjänster samt relaterade tjänster för invånarna i Bukarest och patienter från hela landet. Sjukhuset kommer att kunna behandla 45 000 inlagda patienter per år plus 280 000 polikliniker.

Projektet kommer också att innehålla ett centrum för spetskompetens, universitetscampus, boende för sjukvårdspersonal och patienternas släktingar samt dagis. Sjukhuset kommer att vara beläget i Pipera i norra Bukarest, ett område som de senaste 20 åren har utvecklats till ett av stadens största kontorsnav och toppbostadsområden, där det också bor många expats.

Bukarest borgmästare Gabriela Firea har i ett uttalande sagt att kommunen inte har kunna ta ut några EU-medel för detta projekt, eftersom att EU-kommisionen har avtalat fram finansieringar för tre andra regionala sjukhus i Rumäninen som finns i fattigare regioner. Enligt Firea kommer enbart den lokala budgeten att finansiera hela projektet.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök