Coronavirus försvårar katt- och hundtransporter

Sur hund som inte får komma hem till Sverige. Foto: Matthew Henry


Läs fler nyheter

Information till personer som ska transportera hundar eller katter med flyg eller vägtransport från och till andra länder.

I samband med coronautbrottet har Utrikesgruppen upplevt svårigheter med att transportera djur mellan olika länder. Många flygbolag har slutat flyga och har fått pausa sina verksamheter när länder världen över har infört begränsningar i resandet. Detta har medfört att det under en längre period inte har funnits några transportvägar. De få alternativ som har funnits och som ibland, efter mycket grävande kunde erbjudas till kunder under coronakrisen var oftast till ett överpris. Priserna för katt- och hundtransporter kunde som värst femdubblas. När alternativen var så få gick priserna tyvärr upp väldigt mycket.

Nu börjar världen sakta öppnas upp igen och det innebär att en del transportvägar nu är tillgängliga för djurtransporter. Dock inte alla. Fortfarande är det väldigt svårt att transportera djur över landgränserna. De flyglinjer som idag är öppna till Sverige går att använda som transportvägar.

Vägtransport är ett väldigt bra alternativ om sträckan inte är allt för långt från Sverige. Sådana transporter fungerar jätte bra så länge det inte är utanför Europa. Med vägtransporter kan du som exempelvis bor utanför Stockholm eller Göteborg få ditt djur levererad till din bostadsadress direkt av transportören i det landet djuret skickas från.

Oftast kan vi erbjuda flygtransporter med bästa priser till Arlanda och Landvetter då dessa flygplatser har fler flygrutter och så kallade gränskontrollstationer. 

Lämna sin hund tillfälligt i ett annat land?

Vad gör man när man är i ett annat land och måste hem till Sverige men hunden får inte följa med? Det absolut bästa man kan göra i en sådan situation är att lämna hunden tillfälligt till någon som är van med hundar och till en person man kan lita på i det landet hunden är i. Man får vara tålmodig och försöka ha överseende med att situationen i världen ser ut som den för tillfället gör. Vänta till att en transportväg finns tillgänglig. Till slut kommer det att lösa sig, det är bara en fråga om tid. 

Vi gör så gott vi kan

Även om en transportväg verkar stängd och i princip omöjlig att använda försöker vi hitta lösningar så att våra kunder får hem sina djur till Sverige. Ibland, men inte alltid har vi alternativa djurtransportörer runt om i världen som kan göra det lilla extra och dra, så att säga, ”i trådarna”.Vi blir minst lika glada som djurägarna blir när djuren får komma hem till Sverige igen. Vi vet att djuren betyder mycket för er.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider