COVID19: Svenskar vill börja resa igen med privatflyg

Foto: Chen Mizrach


Besök Sveriges profil

Hela världen har just nu reserestriktioner. I januari, för fyra månader sedan kunde vi söka efter alla möjliga flygbiljetter online, direkt sätta oss i en flygstol och flyga till en skön semesterdestination. Hur vi ville och när vi ville. Nu är det svårare. Nästan omöjligt. Alla semestersugna svenskar sitter hemma och bara väntar på att få ta sig ut ur skuggan för att kunna få vara på platser där stränderna alltid är varma.

Under de senaste månaderna har världens reserestriktioner satt stopp för svenskarnas resor. Nästan alla flygbolag meddelar att 9 av 10 flygplan är på marken. Charterresor, affärsresor och alla resor vi gör har tillfälligt stoppats på grund av coronautbrottet. Få flygrutter existerar fortfarande.

Svenskar reser mycket och har besökt många länder. Det vill svenskar fortsätta att göra. Men när är vi  tillbaka på stränderna och i storstäderna ute i världen? En del länder vill öppna upp för turism genom att skapa resekorridorer, som kort fattat innebär att man tillåter resor med med regleringar. Redan i juni månad vill en del EU-länder att resekorridorerna ska öppnas.

49% vill börja resa utomlands redan i sommar

Många har möjligheten att ta ut semester i början på sommaren och våra läsare är verkligen resesugna och kan tänka sig att börja resa redan i juni. Normalt sätt är våra läsare alltid semestersugna och att vi hela tiden förmedlar information om världen och vackra destinationer kanske gör semestersuget lite starkare för människor.

Vi frågade våra läsare om när de kan tänka sig att börja resa utomlands igen. Så här blev resultatet.

21% Svarade att de kommer att börja resa igen när myndigheter säger att det är ok.
12% Svarade att de definitivt hoppar över utlandsresor i sommar.
10% Svarade att de inte vet och inte kan svara på när de vill.
23% Svarade att de vill börja resa i juni.
11% Svarade att de vill börja resa i juli.
15% Svarade att de vill börja resa i augusti.
8%   Svarade att de vill börja resa nästa sommar.

Av de frågade ville 23% resa i juni, 11% resa i juli och 15% ville resa i augusti. 49% ville resa redan resa i sommar.

Brist på kommersiella flyg leder till privatflygningar

Kommersiella flyg är det vanliga sättet att flyga på. Men nu när många flyglinjer inte längre finns och många kommersiella flygplan står stilla på marken är privatflygningar ett alternativ som allt mer efterfrågas. Hyra privatflyg Hyra privat jet.

Människor har alltid rest och det vill vi fortsätta att göra. Kommersiella flyg har blivit ett svårare transportalternativ nu när gamla flyglinjer inte längre finns. Vad gör man när man vill resa till en specifik destination men inga flyglinjer existerar? Väntar man på att flyglinjen ska öppnas igen eller sätter man ihop sin egen besättning med passagerare och utvalt flygplan? Att hyra ett privatflyg kostar så klart lite mer men är man flera personer som ska resa då kan man dela på kostnaden.

Förfrågningar om att få hyra sitt eget flygplan eller privat jet har ökat. Utrikesgruppens läsare hör av sig och frågar hur och av vem man kan hyra flygplan av, och antalet förfrågningar ökar för varje dag. Människor ser över vilka möjligheter som finns när man ska resa även under coronatider. Människor vill resa till vackra platser i världen för att koppla av men också för att kunna besöka sina familjer och vänner som finns i andra länder.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier