CSN försäkring utlandsstudier – teckna försäkringen här

Du som ska resa utomlands och studera och uppbär CSN kan köpa en reseförsäkring. För att du ska kunna skydda dig själv om du blir sjuk eller är med om en olycka ska du ha en försäkring. Det är viktigt att du är försäkrad när du studerar utomlands. Läs mer om hur du försäkrar dig online här.

Här köper du försäkring utomlands om du har CSN. > Välj Försäkring för studier utomlands / Studentförsäkring.

En försäkring för utlandsstudier är en försäkring som gäller för dig som ska studera utomlands. Det är ett stabilt skydd om du skulle bli sjuk eller vara med om en olycka samt om du behöver avbryta din resa. Med en försäkring behöver du inte oroar dig för problem.

Om du ska vara borta längre än 45 dagar behöver du en förlängd reseförsäkring. Det innebär att din hemförsäkring inte gäller utomlands efter 45 dagtar. När den försäkringen slutat gälla efter 45 dagar ska du ha en förlängd försäkring. Du ska alltid teckna försäkringen innan du reser.

Om du inte har en försäkring för utlandsstudier

Om du inte har skaffat en försäkring för utlandsstudier och blir sjuk på destinationen kommer du att behöva stå för alla sjukvårdkostnader själv. Har du otur kan det blir hundratusentals kronor upp till miljoner. Inom EU är du säkrare men i länder utanför EU har du inte gratis sjukvård.

Reseförsäkring utlandsstudier tecknas online

Du köper försäkringen enkelt online. Ange samtliga dagar du ska vara borta med dina kontaktuppgifter. När du har fyllt i alla uppgifter tecknas din försäkring på en gång vid vald datum och börjar gälla.

Ett starkt skydd är viktigt för goda studier. Lyckat till med dina studier utomlands.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier