Dessa flygbolag tillåter hundar ombord på flygplanetBesök Sveriges profil

Är det första gången du ska flyga med din hund och undrar över vilka flygbolag som tillåter hundar i kabinen? När det finns så många flygbolag är det inte alltid lätt att veta vad som gäller. Vi har listat en del flygbolag som tillåter hundar ombord på planet.

Många flygbolag kräver att din hund och andra djur måste transporteras i en IATA-godkänd bur. Du kan kontakta Utrikesgruppen om du behöver en IATA-godkänd bur.

Kom ihåg att du bör kontakta ambassaden för det land du ska resa till om vilka regler som gäller för inresa med djur till destinationslandet. Olika regler gäller. Andra åtgärder som kan krävas är avmaskning eller vaccin. Du bör också kontakta Jordbruksverket innan avresa om vad som gäller.

Många flygbolag nekar transporter i lastutrymmet då det är kallt, vilket är farligt för djuren. Husdjur räknas generellt sätt som ett handbagage, vilket innebär att hundens vikt och storlek inte får vara mer än det tillåten vikt och storlek av handbagaget. Du bör även tänka på att en del flygbolag förbjuder vissa hundraser att stiga ombord samt har de olika krav på transportburar. Det finns även begränsningar i destinationer.

Här är en lista över en del flygbolag som tillåter hundar ombord på planet, eller i kabinen.

AER LINGUS
AEROFLOT
AIR CANADA
AIR FRANCE
ALASKA AIR
ALITALIA
AMERICAN AIRLINES
BRA
BRITISH AIRWAYS
COPA AIRLINES
DELTA
FINNAIR
IBERIA
JAPAN AIRLINES
JETBLUE
KLM
LUFTHANSA
NORWEGIAN
SAS
SOUTWEST
SWISS AIR
TAP AIR PORTUGAL
TURKISH AIRLINES
UNITED

Informationen i artikeln sammanställdes den 30:e januari 2020. För närmare information besök respektive flygbolags hemsida där du bland annat hittar flygbolagens krav på burar, tillbehör och handlingar som du ska kunna visa upp vid resa.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider