Destinationskollen – en tjänst från UG

När du planerar att resa till ett annat land är viktigt att vara medveten om respektive lands inreseregler och vistelseregler för att undvika tråkiga överraskningar. Inreseregler och vistelseregler varierar beroende på landets politik, ekonomiska läge, säkerhetssituation och internationella relationer. I denna artikel kommer vi att ge en översikt över några exempel på olika länders inrese- och vistelseregler för att hjälpa dig planera din resa på ett säkert och smidigt sätt.

Inreseregler och vistelseregler kan förändras över tid, så det bästa sättet att få aktuell information är att använda Destinationskollen. När du gör en koll får du reda på reseinformation: inreseregler, vistelseregler samt andra regler för dokumentation. Du gör en destinationskoll för det land du planerar att besöka. Det är internationell och officiell information som du får ta del av och det är en viktig åtgärd inför din resa.

Beroende på vilket land du ska resa till finns det olika inreseregler och vistelseregler. Du kan exempelvis behöva visa upp en giltig försäkring som täcker medicinsk vård under vistelsen. En del länder kräver att du visar upp att du har tillräckliga ekonomiska medel för att täcka alla kostnader under hela din resa. Detta kan innebär att du behöver visa upp bokningsbekräftelse, bankkontoutdrag och även en utresebiljett eller vidarebiljett.

Ha koll på reglerna för just din destionation

Res inte utan att ta reda på alla regler. Du får enkelt reda på vad som gäller för just dig när du använder Destionationskollen. Genom att använda tjänsten kan du enklare förstå och följa resereglerna. Detta säkerställer en smidig och problemfri resa till din destination.

Var noga med att planera i förväg, dubbelkolla alla krav och förbered dig för din destination.

Flygbolaget kontrollerar först

Innan du reser till ett land måste du uppfylla landets krav på inresa. Det är alltid flygbolag som först kontrollerar så att du uppfyller landets krav och sedan får du stiga ombord på flygplanet. Tänk på att flygbolagen kan neka dig inresa ombord om du inte kan bekräfta inrese- och vistelsereglerna.

Flygbolagen släpper inte ombord en person som inte uppfyller alla krav på inresa i ett land då det förenligt med mycket höga böter. Av den anledningen kontrollerar flygbolagen noggrant att du uppfyller kraven.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier