Det här är Scandorama

info@utrikesgruppen.se

Foto: Scandorama

Scandoramas historia och nutid

Scandoramas historia är idag 44 år av härliga resor! Bolaget grundades 1980 av Claes Berglund och Johan Malmqvist från Norrköping, vars gemensamma passion för resande väcktes under studietiden på Handelshögskolan i Stockholm. Med erfarenhet som guider på bussresor bestämde de sig för att starta ett reseföretag som erbjöd bekväma bussresor med kunniga guider som delade intressanta fakta om platserna. Med basen i Skåne växte företaget snabbt från en duo som tog på sig alla roller till en framgångsrik verksamhet.

Idag är Scandorama Sveriges ledande bussresearrangörer, och 2024 markerar vi 44 år av resglädje. År 2024 erbjuder de över 100 noggrant utvalda resor, från spännande rundresor till avslappnande flodkryssningar, weekendutflykter, vinprovningar, vandringsresor och besök i härliga storstäder – allt med möjlighet att kombinera flyg och miljövänliga bussresor. Och självklart alltid med en kunnig Scandoramaguide vid din sida!

Bussresor

Scandoramas mest eftertraktade resor är alla de fantastiska rundresorna med buss. Dessa resor tar dig till spännande destinationer runt om i hela Europa, där bussresan i sig blir en del av äventyret. Med förstklassig komfort i deras moderna helturistbussar kan du njuta av resan från Sverige och tillbaka, med erfarna chaufförer som ser till att din färd är både trygg och avkopplande. Din Scandoramaguide förhöjer upplevelsen genom att ge extra liv åt de platser ni besöker och göra din resa ännu mer minnesvärd.

Scandorama för senior

Scandorama är mycket populärt bland seniorer på grund av de noggrant utvalda destinationerna och de kunniga guiderna som erbjuds. Tack vare den omsorgsfulla planeringen av resmålen och det professionella värdskapet från guiderna uppskattar många seniorer denna researrangör. Guiderna är väldigt kunnuga i områdenas historia, sevärdheter och kultur, vilket berikar upplevelsen för resenärerna. Denna kombination av spännande destinationer och engagerade guider gör Scandorama till det perfekta valet för seniorer som vill utforska världen på ett bekvämt och givande sätt.

Flodkryssning

Förutom bussresorna är flodkryssningar nästan lika populära. Med Scandorama kan du hänga med på en flodkryssning längs Rhen, Main, Saar, Mosel, Donau, Douro, Seine eller Rhône. Deras moderna och välskötta fartyg har 50-70 bekväma hytter och varje fartyg har en restaurang där du kan njuta av läcker och vällagad mat. Här kan du koppla av som ingenstans i en solstol på däck. Njut av den underbara atmosfären ombord och se de vackra landskapen passera förbi när du sakta kryssar fram. Under resans gång stannar du vid flera intressanta platser för spännande upplevelser.

Weekendresor

Weekendresor är det perfekta sättet att ta en paus från vardagen. Ge dig iväg på en härlig weekend till antingen en mysig småstad eller en livlig storstad. Koppla av på ett bekvämt hotell, utforska sevärdheter, njut av shopping och fyll på med nya upplevelser och intryck. Det är fantastiskt vad bara några dagar kan göra!

Sista minuten Scandorama

Scandorama kan ge dig möjligheten att boka sista minuten-resor. För att säkerställa tillgängligheten, besök deras webbplats för aktuella erbjudanden.

Alla Scandoramas restyper

 • Rundresor med buss
 • Rundresor med flyg
 • Flodkryssningar
 • Blomsterresor
 • Julmarknadsresor
 • Konsertresor
 • Långsemester
 • Rundresor
 • Storstadsresor
 • Vandringsresor
 • Vinresor
 • Weekendresor

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök