Dieselförbud i Tyskland – vilka städer?

info@utrikesgruppen.seBeställ fullmakt när du framför någon annans fordon utomlands

Allt du behöver veta om Tysklands dieselförbud. Flera tyska städer har installerat föroreningsmätningsanordningar i vad landet anser är kritiska områden med hög trafik för att kunna övervaka luftföroreningar. För närvarande är Tyskland det enda landet i världen med dieselförbud.

Hur vet jag att det är ett dieselförbudsområde och vilka är reglerna? Områden med dieselförbud har skyltar som visas på bilden nedan. Skyltarna består vanligtvis av olika element.

Gatunamnet med dieselförbudet

Förbudstecknet, i detta fall är det bil.

En omkörningsskylt med ett nummer. En alternativ väg ifrån dieselförbudsområdet.

Detaljer och undantag: diesel bis Euro 5 – För diesel fram till Euro 5 (Anlieger frei- öppet för invånare) (även om det är en gammal diesel) 200 m – förbud börjar efter 200 meter

Dieselförbud så ser en skylt ut. Det finns en alternativ väg att ta.
Vilka städer förbjuder dieselbilar?

Staden Stuttgart och Hamburg har redan förbjudit dieselbilar. I avvaktan på föroreningsgraden kommer Berlin, Bonn, Darmstadt, Essen, Frankfurt, Gelsenkrichen, Köln och Mainz att följa efter.

Vilka är böterna om du kör dieselbil?

Stuttgart tar ut 80 euro för överträdelser, Hamburgs påföljder är 25 euro för bilar och 75 euro för lastbilar.

I vilka tyska städet gäller dieselförbudet?

Kontrollera om din bil påverkas av dieselförbudet i tyska städer genom att ladda ned appen Green-Zones. Appen tillhandahåller all information om miljöskyddade områden för iOS och Android. I appen kan du enkelt knappa in information om din bil för att se om ditt fordon påverkas av dieselförbudet i Tyskland och vilka städer förbudet gäller för.

Green Zones appen för Android.

Green Zones appen för iOS.

Vilka dieselbilar gäller förbudet för?

För att kontrollera om ditt förbud har ett förbud ladda ned appen Green Zones som finns för Android och iOS.

Om du äger en diesel i den förbjudna kategorin, vad är dina alternativ?

Det enklaste sättet är att använda den alternativa vägen. Ett annat alternativ är att använda omvägen som visas vid dieselförbudsskyltarna.

Även om du äger en dieselbil som påverkas av förbudet kan du köra i Tyskland.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök