Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Djurskydd flygresa

Skydda ditt husdjur vid flygresa

När ditt husdjur ska resa med flyg kan du skydda ditt djur mot oförutsägbara händelser som kan uppkomma i samband med resan. När du registrerar djurets resa får du och ditt husdjur ett skydd som inkluderar ett juridiskt ombud. Skyddet gäller för hundar, katter samt för alla andra djur som flygbolag tillåter flyga, oavsett land och destination.

Det juridiska ombudet gör en utredning och kontaktar flygbolaget, djurtransportören och eventuella andra aktörer som har hanterat djuret under resan. När utredningen är klar kan skadeståndsanspråk riktas mot den ansvariga.

Vi är specialiserade på djurets rättigheter som passagerare och vi står alltid redo att ta ditt ärende vidare.

OM DITT HUSDJUR SKADAR SIG, BLIR SJUK ELLER AVLIDER

Du behöver registrera ditt husdjurs flygresa med oss innan avresan. Registrering tar två minuter att genomföra och har en avgift om 285 kronor per enkelresa.

SKYDDA DITT DJUR VID RESOR I LASTUTRYMMET

Djurskyddet flygresa gäller för resor i lastutrymmet. Oftast får djuret resa i lastutrymmet och avgörs beroende på djurets ras, storlek och vikt. Endast små hundar och katter får resa med dig i kabinen.

SKYDDA DITT DJUR VID RESOR I KABINEN

Djurskyddet flygresa gäller för resor i kabinen.

HUSDJURETS SÄKERHET ÄR VIKTIGAST

Djurets säkerhet är viktigast vid en flygresa Om djuret skulle bli sjuk, skadar sig eller avlider under eller i samband med flygresan får du ett juridiskt ombud som riktar ett skadeståndsansvar mot flygbolag eller djurtransportören.

Skyddet gäller för skador, sjukdomar eller dödsfall som uppkommit i samband med flygresan.

Skyddet omfattar alla djur som tillåts resa i lastutrymmet eller i kabinen i ett flygplan.

Du kan köpa skyddet oavsett var ditt husdjur ska resa.

Du kan köpa skyddet även om ditt husdjur har underliggande sjukdomar. En uppkommen skada, sjukdom eller dödsfall kan ligga på någon annans hantering och ansvar som vi utreder och hjälper dig med.

Ja, skyddet gäller för resor i lastutrymmet.

Ja, skyddet gäller för resor i kabinen.

Ditt juridiska ombud ser över helheten. När helheten har bedömts efter svar från bland annat flygbolag och djurtransportören inkommer vi i överenskommelse med dig med ett skadeståndsanspråk gentemot den som anses vara ansvarig för uppkommen skada, sjukdom eller dödsfall.

 Nej, du väljer flygbolag eller transportör efter egna önskemål. Ditt skydd gäller oavsett vem husdjuret reser med.

Ett juridiskt kontaktar flygbolaget och djurtransportören för utredning om hur skadan, sjukdomen eller dödsfallet uppkom. Om du får rätt utgår ersättning till dig. Om flygbolaget eller djurtransportören avsäger sig ansvaret finns möjligheter att ta dem till domstol för prövning. En prövning i domstol är förenligt med ytterligare kostnader och ingår inte i skyddet. Oftast går flygbolag och djurtransportörer med på en så kallad förlikning istället för en domstolsprövning.

Leverans av betalningsunderlag sker till beställarens e-post adress samt framkommer betalningsunderlag i formuläret när beställningen har skickats in till oss. Avgiften är 285 för varje enkelresa.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten mejla oss på info@utrikesgruppen.se. Om du ångrar köpet gäller inte skyddet.

Samtliga tjänster som tillhandahålls av Utrikesgruppen och via webbplatsen representeras helt i privat regi. 

Välkommen till Svenska Utrikesgruppen AB, Org.nr 559210-2445, ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm.