Dödsfallsintyg på tyska

Här beställer du översättning av dödsfallsintyg på tyska. Klicka här.

Information till dig som ska beställa ett dödsfallsintyg på tyska. Här beställer du översättningen så att du får det svenska dödsfallsintyget översätt till tyska. Du laddar enkelt upp dödsfallsintyget digitalt. Du får sedan tillbaka dödsfallsintyget i originalöversättning på tyska till din postadress.

Ett dödsfallsintyg som ska översättas från svenska till tyska innehåller:
Uppgifter om när en person avled
Uppgifter om vilka de efterlevande personerna är
Uppgifter om nuvarande maka/make
Uppgifter om tidigare eventuell maka/make
Uppgifter om barn till den avlidne
Uppgifter om barnbarn visas om barnen inte längre lever

Om du behöver bevisa att en person har avlidit kan du behöva beställa ett dödsfallsintyg på tyska och för att bevisa att du har ett släktskap med personen. Översättningen av dödsfallsintyget till tyska kan du använda i juridiska ärenden som du har utomlands. Det kan exempelvis handla om ett arv, avregistreras från företag, försäljning av bostad, bouppteckning, bankkontot eller andra ärenden som kräver auktoriserad översättning av dödsfallsintyg till tyska. Försäkringsbolag utomlands kan komma att kräva att du visar upp ett dödsfallsintyg i det tyska språket, exempelvis i Spanien eller i andra spansktalandeländer som finns i Latinamerika.

När kan du beställa ett dödsfallsintyg på tyska?

Ett dödsfallsintyg kan du beställa efter att läkaren har skickat in ett dödsbevis till Skatteverket. Ett dödsbevis är ett konstaterat dödsfall, vilket betyder att personen som avlidit till 100% inte längre lever. Dödsbeviset skickas till Skatteverket normalt sätt dagen efter att en person har avlidit.

Skatteverket måste först se till att registrera att personen har avlidit därefter ska läkaren också skicka in ett intyg om dödsorsaken till Socialstyrelsen som också ska registrera orsaken till dödsfallet. Detta sker automatiskt och du behöver inte registrera dödsfallet på något sätt.

Skatteverket skickar inte dödsfallsintyg på tyska

När samtliga delar i registreringen av dödsorsaken och när dödsbeviset är klart kan du beställa dödsfallsintyget från Skatteverket som du får i det svenska språket. Det gör du genom att ringa 0771-567 567 och i talsvaret säger du ”beställa dödsfallsintyg”. Sedan kopplas du till rätt anställd hos Skatteverket som tar emot din beställning. i talsvaret så kommer du till rätt handläggare.

När du har beställt dödsfallsintygav Skatteverket kan du sedan beställa en översättning av dödsfallsintyget till tyska av Utrikesgruppen.

Du beställer enkelt en översättning av dödsfallsintyg på tyska genom att ladda upp dödsfallsintyget digitalt här.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider