Dominikanska republiken tvingas till visumregler för venezuelaner



Besök Dominikanska Republikens profil

Dominikanska Republiken har blivit det senaste landet som försöker stoppa flödet av venezuelaner som flyr sitt krisdrabbade land.

Från och med den 16 december 2019 måste venezuelaner som reser till Dominikanska Republiken ansöka om visum. Detta är ett ytterligare steg för länder i regionen att visa att man inte accepterar en kriminell stat som Venezuela. Tidigare i år har Ecuador, Chile och Peru infört resebegränsningar för venezuelaner.

FN uppskattar att mer än 4,6 miljoner venezuelaner har lämnat landet under de senaste åren och har varnat för att antalet kan överstiga 6,5 miljoner i slutet av 2020. Medan de flesta migranter reser över landet genom Colombia har nästan varje nation i regionen drabbats. Cirka 30 000 venezuelaner uppges bo i Dominikanska Republiken.

De nya dominikanska reglerna ger undantag för dem som reser med diplomatiska pass och de som redan har visum för amerikanska, kanadensiska, brittiska eller Schengenområdet (22 länder i Europeiska unionen).

Venezuela har världens största oljereserver men har förankrat sig i en djup ekonomisk, social och politisk kris i nästan ett decennium. Tusentals venezuelaner lämnar sitt land varje dag. Venezuelas grannar, särskilt Colombia, Ecuador och Peru har bett det internationella samfundet om mer stöd.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier