Ekvatorialguinea – nytt turistparadis

info@utrikesgruppen.seBesök Ekvatorialguineas profil

Ekvatorialguinea toppar listan över afrikanska länder när det gäller BNP per capita, vilket är 34 865 dollar per capita. Den centralafrikanska nationen är relativt liten med en befolkning på drygt 1,2 miljoner människor och en landmassa som täcker 28 051 km². Detta bidrar till den högsta BNP per capita i Afrika.

Vill du resa till ett land där du kan utforska orörda regnskogar där sällsynta vilda djur rör sig omkring, chilla på harmoniska stränder med kristallklart vatten och vit sand, se Ekvatorialguineas historia där du kan beundra unik kolonial arkitektur som är frusen i tiden?

Ekvatorialguinea är beläget i centrala Afrika och har fastland i Afrika och huvudstaden Malabo ligger på ön Bioko.

Av alla de turistdestinationer som finns i världen så är den lilla unika centralafrikanska nationen Ekvatorialguinea ett land som kommer att erbjuda dig något helt annat än du har sett tidigare. Istället för att röra dig bland klichéerna i Afrikas safariparker så kommer Ekvatorialguinea definitivt att locka ditt semestersinne till en maximalt njutning.

Det är en otrolig typ av mini-Dubai som byggs i mitten av djungeln, och å andra sidan är det ett paradis om du älskar djur. Låglandsgorillor, skogselefanter och ett djurliv som är unikt för området finns här.

Det finns otroligt många isolerade stränder där du får möjligheten att känna dig som ett med naturen. På till exempel Corisco Island finns det spanska missionärruiner, fransk arkitektur och flaskor med tysk gin från 1800-talet orörda på sanden. I de flesta länder skulle du ha massor av organiserade turnégrupper som utnyttjar den, men här är det bara du och lokalbefolkningen.

Afrikas enda spansktalande land
Förutom att landet är det enda i Afrika som talar spanska sticker det också ut på andra sätt. Öarna blev ett intensivt slav- och handelsnav där europeiska makter och människor från Nigeria, Sierra Leone och Liberia alla satte sitt prägel. Spanska har varit ett av de officiella språken i Ekvatorialguinea sedan 1844. Den version av spanska som talas i det afrikanska landet anses vara europeisk spanska. Det talas av 67,6% av den ekvatorialguineanska befolkningen. Det talas i administration och utbildningsinställningar.

Exklusiva hotel på Bioko ön
Det finns flera fina och exklusiva hotel på Bioko ön. Sofitel Malabo Sipopo Le Golf, Hilton Malabo och Sofitel Malabo President Palace är de absolut kändaste. På hotellen får du allt du önskar dig och den bästa servicen serveras dig varje dag.

Ta dig hit innan alla andra gör det
Detta är landet av stränder och primater med målade ansikten, mjuka moln full av fjärilar och andra djur så färgglada att man tror att man har hamnat i en fiktiv film. Det finns gott om fina områden som bör göra att du försöker ta dig hit.

Huvudstaden, Malabo, uppvisar fascinerande kolonial arkitektur tillsammans med eleganta oljeföretag som stationerats i höghus. Staden behåller ändå sin afrikanska smak med färgglada marknader och en livlig hamn. Landet har en stor oljeförmögenhet.

Bortom Malabo, på Bioko ön, finns utsikter av vulkaner, fiskebyar, regnskogar full av hotade primater, ett rikt och pulserande fågelliv och stränder av häckande havssköldpaddor. På fastlandet väntar Rio Monis vita stränder, skogsvägar och djungelbågar.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök