Får man ha Alvedon i handbagaget

Ja, det är fullt tillåtet att ha Alvedon i handbagaget när du reser med flyg. Det är vanligt att passagerare tar med sig Alvedon som är smärtstillande och febernedsättande medicin för resor till andra länder. Du bör dock tänka på några viktiga detaljer när du ska resa med Alvedon i handbagaget.

  1. Behåll alltid Alvedon i sin originalförpackning när du reser med medicinen i handbagaget. Se till att förpackningen inte är trasig och fortfarande har kvar samtlig information.
  2. Alvedon i flytande form har begränsningar på flygplan. Det innebär att du inte får ha Alvedon i flytande form i mer än 100 milliliter. Denna regel gäller för allt som är flytande.
  3. Om du skulle ha annan medicin som kräver dokumentation, exempelvis receptbelagd medicin kan du ha med dig ett läkemedelsprotokoll.

Du kan alltid kontrollera de specifika reglerna hos varje flygbolag samt destinationen du ska resa till. Detta gäller synnerligen när du reser med annan medicin än Alvedon. Övrig medicin som är receptbelagd är belagda med resebegränsningar. Det innebär att du behöver ha med dig viss dokumentation som styrker att medicinen ska användas för personligt bruk.

Det är alltså tillåtet att ha med sig Alvedon i handbagaget under flygresor, det är dock viktigt att du följer regelverket för medicin och att ha dokumentation tillgänglig vid behov.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier