Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Fira jul utomlands – inspiration

Om du är orolig över att julen i Sverige kanske blir utan snö, kan det vara dags att börja tänka på att fira julen utomlands. Du kanske vill byta ut snö mot sol, eller om det faller ned lite svensk snö under julen så kanske du vill byta vår snö mot utländsk snö.

Om du vill utforska olika kulturella under julen kan det vara precis vad du behöver för att återigen uppleva passionen för ”den mest underbara tiden på året”. Om du är osäker på om du ska ta steget ut i världen under julen kan du överväga de bästa anledningarna till att spendera jul utomlands.

Att uppleva hur julen firas av olika kulturer kan vara en mycket givande och berikande upplevelse. När du reser vid denna tid på året kommer det att öppna dina ögon för de många möjligheter som finns under juletider.

Svenskar är alltid ressugna kring jul och nyår. Man har många lediga dagar i slutet av december och januari som gör att en resa utomlands är möjlig. Tillsammans med vänner och familj som också vill fira jul och nyår ihop för att göra festen härlig.

Tips på platser där du kan fira jul och/eller nyår

Om du har bestämt dig för att resa under jul eller nyår finns det några riktigt fantastiska platser att besöka.

Malta

Julen är en stor sak på Malta och även om det är väldigt religiös betydelse finns det också en mycket viktig social aspekt. Du hittar bländande julbelysning i Valletta tillsammans med julpynt i överflöd och skulle du vilja delta i en tjänst är du mer än välkommen i en av öns 359 kyrkor.

New York

New York City är en riktigt grym plats att fir jul. Inledningen av juletiderna innebär enormt pyntande över hela staden. New York är ett shoppingparadis vid jul, men det har också en härlig festlig charm som andra större städer i världen inte kan mäta sig med.

Kanarieöarna

Kanarieöarna är ett fantastiskt val för din julresa och står högt i listan bland svenskarnas favorit-destinationer. Hit kan du särskilt komma om du vill njuta av några saker du inte kan göra hemma i Sverige, nämligen att sola på stranden! Du kan också se fram emot några fantastiska parader, de största äger rum på öarnas olika huvudstäder som Las Palmas de Gran Canaria och Santa Cruz de Tenerife.

Wien

Wien har en underbar julig känsla och staden är stilren i en härlig mix av glittrande gator under juletider som blir väldigt idylliskt och romantiskt. Området precis utanför Rathaus, är en plats för festliga marknader som säljer allt från handgjorda adventskalendrar till nybakade pepparkakor.

Rio de Janeiro

Borta i Brasilien och i staden Rio finns världens största julgran, som mäter hela 85 meter. En av de största attraktionerna i Rio vid denna tid på året är Festival de Presepios, som innehåller konstverk som visar Jesu födelse – allt skapat av lokala konstnärer.

Argentina

Julen i Argentina innebär nästan ett festande dygnet runt, non-stop. Firandet börjar vid midnatt på julafton och involverar mycket traditionell musik, mat och alkohol. Här kommer du att behöva mycket energi, eftersom att argentinska julfester är kända för att fortsätta långt i på morgonen och ibland även några dagar efter juldagen.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier