Flyga med feber

Ska du på semester och upplever feber?
När du ska flyga finns det alltid påtagliga risker om du befinner dig i ett sjukdomstillstånd. Om det är farligt att flyga när du har feber kan avgöras om du har underliggande sjukdomar. Läs information här om vad som är viktigt att tänka på när du ska flyga med feber.

Feber är en sjukdom som göt att kroppstemperaturen stiger. Du kan få feber som en efterföljd av att du drabbats av andra sjukdomar, exempelvis en förkylning eller andra virusinfektioner. Du kan uppleva olika symtom vid feber. En person som insjuknar i feber känner yrsel och utmattning. Normalt sätt fryser man vid feber. Temperaturer på 38 grader och högre räknas som feber.

Om du har fått feber och ska flyga kanske du inte vill ställa in flyget. Du kanske känner att du är på bättringsvägen. Normalt sätt går feber över av sig själv och av den anledningen vill många riskera att flyga med feber.

Du behöver tänkta på att i flygplan är det andra tryckförhållanden som kan påverka kroppen. Normalt sätt klarar vi förhållanden i flygplan men har du feber kan det se annorlunda ut.

Får jag flyga med feber?

Det kan finnas många risker just för dig om du väljer att flyga med feber. Det är viktigt att du kontrollerar med din läkare om just du klarar av det. Har du exempelvis underliggande sjukdomar kan detta påverka flygningen. Kontakta läkare online för samtal och snabba svar innan du reser med feber.

Drick mycket vatten om du ska flyga

Vår kropp behöver mycket vätska så drick rikligt med vatten innan avresan. Om du känner att du saknar aptit och har svårt att äta kan du vara lugn till att du får tillbaka aptiten igen. I flygplanet är det lite kallar än vanligt och du kan ha på dig extra varma kläder.

Vila ut och ansträng dig inte.

>Läs mer om feber här

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier