Flyga med öroninflammation

Information om att flyga med öroninflammation
Både vuxna och barn kan drabbas av öroninflammation. Öroninflammation uppkommer i samband med att man har varit förkyld. Du kan behöva behandling och du har fått öroninflammation men ibland kan det också gå över av sig själv. Här kan du läsa information om att flyga med öroninflammation.

Genom att iaktta dina symtom kan du förstå att du har öroninflammation. Vanliga symtom är att du får ont i öronen, ibland bara ett av öronen. Du kan få feber och lock i örat. Försämrad hörsel är också vanligt. Öroninflammation kan uppkomma akut och även försvinna på några dagar.

Små barn under ett år upplever ofta feber och får väldigt ont. De äldre barnen kan få mindre aptit, irritation och svårare att sova.

Trumhinnan kan spricka

Kan du flyga med sprucken trumhinna? Många som drabbas av öroninflammation får en sprucken trumhinna. När detta sker kommer det att rinna ut var ur den drabbades hörselgång. Innan trumhinnan spricker upplever personen smärta. När trumhinnan väl har spruckit minskar smärtan en del.

Kan jag flyga med öroninflammation?

När du flyger ändras lufttrycket vilket enbart av detta kan få dina öron att känna smärta. När planet stiger och landar skiftar lufttrycket avsevärt. Trycker ändras snabbare än vad ditt öra kan uppleva. Detta gör att trumhinnan får ett starkare tryck i öronen.

Du som har drabbats av öroninflammation eller förkylning kommer uppleva lufttrycket mycket starkare än vanligt. Du kan uppleva ett smärtfyllt tillstånd under din flygresa om du har drabbats av öroninflammation. Det känns som att luften ur öronen inte går ut och du kan känna ett obehag av detta.

Om du tror att du kan klara av smärtan kan du resa med flyg. Kan du undvika att flyga och boka om din resa så är det självklart ett bättre val för din hälsa.

Hjälpmedel flyga med öroninflammation

Har du bestämt dig för att flyga trots att du har öroninflammation finns en del tips på hur du kan göra för att må lite bättre under flygresan. Oavsett ålder kan du hålla ditt huvud högt vilket gör att svullnaden i öronen gör mindre ont.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier