Flyga med spädbarn – detta ska du tänka på

info@utrikesgruppen.se

Här kan du ta reda på vad som gäller när du ska flyga med spädbarn. Ett barn under två år räknas som ett spädbarn enligt flygbolagen. För spädbarn är flygresan normalt sätt alltid gratis eller säljs till ett kraftigt reducerat pris. Förutsättningen för att flygresan ska vara gratis eller mycket billigare är att spädbarnet inte har egen stol utan sitter i ditt knä. Om spädbarnet reser med en av vårdnadshavarna eller annan vuxen ska en resefullmakt tas med.

Du kan flyga med ett spädbarn oftast helt utan problem. Många läkare rekommenderar att du bör vänta med att flyga med ett spädbarn till att barnet är sex veckor gammal. Har graviditeten och födseln skett utan problem bör du utan problem kunna flyga tidigare. För att inte riskera komplikationer kan du rådfrågan barnmorska.

Rekommendation om amning under flygresan är att det inte bör utföras vid start och landning. Du kan ta med dig den barnmat du själv önskar till flyget. Tänk på att det är ovanligt med flygbolag som säljer mat till spädbarn.

Krav på resefullmakt för barn

Här beställer du resefullmakt för barn.

Spädbarn som reser utomlands omfattas av regler som länder och flygbolag har. Du ska ta med dig en resefullmakt som visar att båda vårdnadshavarna tillåter resan. Resefullmakt för minderåriga gäller när spädbarn reser med en av föräldrarna eller annan vuxen.

Flyga med barn i knät – gratis

Spädbarn som reser med flyg gör det normalt sätt helt utan kostnad. Vissa flygbolag tillämpar ett reducerat pris om 90% beroende på slutdestination.

Spädbarn som reser gratis eller till ett reducerat pris måste flyga i knät på vuxen.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök